21.1.2013

Henkilökohtainen tilinpäätös 2012

Tutkiskelin huvikseni vähän miten vuosi 2012 meni itseltä ja blogin osalta. Tässä joitakin tilastoja ja huomioita asiasta.

Mikäli noihin blogin tilastoihin on luottamista, niin kolme eniten näyttökertoja keränneitä kirjoituksia olivat seuraavat tekstipläjäykset (suluissa näyttökertojen määrä):

1. Neitsyys meni (70)
2. Winter is coming (29)
3. Työkoneiden arvonta (27)

Luultavasti tuon ykköstilan napanneen kirjoituksen selittää kirjoituksen otsikko, sillä näytti, että tuohon kirjoitukseen löydettiin monta kertaa hakukoneen kautta. Valitsin ihan tietoisesti kirjoituksen otsikoksi tuon, koska arvelin tuovan sen hakukoneen kautta näyttökertoja. Tältä osin valinta olikin onnistunut. Sääli vain ettei kirjoituksen sisältö luultavasti vastannut ollenkaan sitä mitä hakijat olivat etsineet. Voisi kuvitella, että vanhemmat kirjoitukset keräisivät enemmän näyttökertoja, mutta näin ei näyttänyt olevan. Ensimmäinen on julkaistu heinäkuussa, toinen syyskuussa ja kolmas tammikuussa, joten revipä näistä mitään ihmeellistä.

Vastaavasti kolme eniten kommentteja saaneita kirjoituksia olivat nämä (suluissa kommenttien määrä):

1. VMP (8)
2. Sitä ja tätä (8)
3. Mopo karkasi käsistä, osa 2 (4)

Nuo postaukset käsittelevät kaikki aiheiltaan erilaisia asioita, joten sen perusteella ei pysty sanomaan tai ennustamaan minkälainen kirjoitus keräisi eniten kommentteja. Menneen vuoden aikana julkaisin kirjoituksia kaikkinensa 86 kpl. Kirjoituksista 32 sai kommentteja 81 kpl eli tasaisesti jaettuna n. vajaa yksi kommentti/kirjoitus. Noista luvuista laskettuna n. 63 % kirjoituksista jäi ilman yhtään kommenttia. Ja kun huomioi, että tuosta kommenttimäärästä ehkä n. puolet on omia kommentteja, niin voidaan vetää johtopäätös, että tämä blogi ei ole kovin kommentteja keräävä. Ja miksi olisikaan, kun kirjoitukset ovat luonteeltaan melko paljon henkilökohtaista tilitystä, avautumista ja nillitystä, niin hankala sellaisia tekstejä on varmasti kommentoida.

Samankaltaista päätelmää voisi tehdä noista kirjoitusten yhteydessä käytetyistä tunnisteista (suluissa kirjoitusten määrä, joissa ko. tunniste esiintyy):

höpinä (53)
työpaikka (22)
kuntoilu (18)
arki (15)
työ (15)
jupina (10)
tyytyväinen (10)
yksinäisyys (9)
Operaatio Puujalka (8)
ärsyyntynyt (8)
ajatukset (7)
blogi (7)
seksittömyys (7)
vittuuntunut (5)
seksi (4)
uutiskatsaus (4)
idiootit (3)
kosketus (3)
sähköpostitutut (3)
tylsyys (3)
unet (3)
ongelma (2)
tyly (2)
avautuminen (1)
hiljaisuus (1)
nettideittailu (1)
tarpeettomuus (1)

Jos miettii noita tunnisteiden määriä eri kirjoituksissa ja miettii kulunutta vuotta, niin melko hyvin ne korreloi keskenään. Vuoden aikana ei tapahtunut juuri oikein mitään kummallista. Arki oli karua ja harmaata, työt ja työpaikan ihmiset ärsyttivät, aiheuttivat jupinaa ja vitutusta (ei ehkä niin paljon kuin olisi voinut kuvitella). Työpaikan ulkopuolella ei ollut juuri mitään muuta elämää, pientä muutosta tuohon ehkä toi keväällä aloitettu hieman vakavampi ja säännöllisempi kuntoilu, joka toi ajoittain tyytyväisyyden tunnetta.

Uusiin ihmisiin ei tullut juuri tutustuttua. Työn kautta muistaakseni tuli ehkä joku uusi naama nähtyä. Operaatio Puujalka puolestaan oli jo alkanut vuonna 2011, joten senkään merkeissä ei varsinaisesti tullut tavattua ketään ennestään tuntematonta henkilöä vuonna 2012. Muutenkin vuosi oli tyystin kosketukseton ja seksitön. Ehkä lähimmäksi seksiä pääsin, kun naapurin panoluukun seinän läpi kuului kiimaista vinkumista (josta tulikin mieleen, että eipä ole sieltäkään kuulunut nyt pitkään aikaan mitään ääntä).

Vuosi 2012 lyhyesti muutamalla sanalla kuvattuna: tylsä, yllätyksetön, emotionaalisesti jäinen.

Ei kommentteja: