1.1.2012

Mopo karkasi käsistä, osa 2

Tänään mopo karkasi taas käsistä hieman samalla tavalla kuten aikaisemmin. Pöydän reunalla oli pyörinyt jo pitemmän aikaa erään laitteen takuukuitti ja ryhdyin etsimään sille kansiota, johon olen nuita takuukuitteja laittanut talteen. Katsoin ensin yhdestä pahvilaatikosta, johon on tullut säilöttyä kaikkea tavaraa, mutta eipä sitä sieltä löytynyt.

Laatikosta vastaan tuli vanhoja taskukalentereita ja kun kerta vuosikin sattui vaihtumaan, niin piti käydä hakemassa laukussa ollut vanha kalenteri ja laittaa se laatikkoon talteen. Laatikkoa ja komeroa kaivellessa tuli vastaan sitten erinäinen määrä sekalaista tavaraa, jotka tuli sitten luonnollisesti levitettyä huoneen lattialle. Puolisen tuntia myöhemmin huomaan istuvani tuolissa ja katselen sitä lattialla olevaa tavaramäärää ja kaapistoa, jonka kaikki ovet ovat levällään.

Siinä tavaroille uutta järjestystä miettiessä tulin jo ajatelleeksi sellaistakin, että miten huonot nuo kaapit on tilankäytön kannalta. Koska kaappien syvyyttä ei ole optimoitu tavaransäilytyksen kannalta kunnolla, niin hyllyille jää takaosaan tyhjää ja jos yrittää käyttää myös tätä takaosaa, niin sitten hyllyjä ei pysty täyttämään ylös asti ja taas jää tyhjää tilaa.

Mutta eipä se tuo yksi kaapisto riittänyt. Piti vielä toistakin ryhtyä säätäämään, kun tuota ensimmäistä siivotessa ja järjestellessä tuli esille tavaroita, joille parempi paikka on toisaalla. Eli homma levisi yhdestä takuukuitista kahden kaapistouudelleenjärjestelyn helvetiksi.

Mutta mikä oli varsinainen kirjoituksen pointti? Se, että minun käytös ärsyttää jo itseänikin. Olen huomannut, että en osaa viedä mitään asiaa kerralla kunnolla loppuun asti, ellei se ole hyvin yksinkertainen ja helppo. Ensin saatan tehdä asiat jollakin tietyllä tapaa. Ja kun monesti asiat eivät ole hyvin yksinkertaisia ja helppoja, ne tahtovat jäädä roikkumaan puolitiehen ja rönsyilevät vaikka mihin suuntaan. Jonkun epämääräisen ajan päästä nämä huonosti tehdyt ja puolitiehen jäänet asiat alkavat nyppiä ja ärsyttää minua. Kun tämä sotkuisuus ja epämääräisyys on kalvanut minua tarpeeksi pitkään, käy sitten näin, että jotain pientä asiaa tehdessä se mopo lähtee hyvin herkästi lapasesta. Kun tähän soppaan lisätään vielä se, että en ole luonteeltani mikään suuripiirteinen henkilö vaan päinvastoin kaikkiin yksityiskohtiin takertuva säätäjä (lue: pilkunnussija), niin näitä mukavia vitutuksen oravanpyöriä on odotettavissa usein.

4 kommenttia:

Roz kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta sinulle! Uhmaan nyt migreeniherkkää päätäni lukemalla mustalta pohjalta keltaista tekstiä... tämä ei tiedä hyvää, olen pieninä otteina lukenut tekstejäsi. Ei se mitään, jos vähän silmissä vilistää. Vielä pahempia ovat vaaleansiniset tai minkä tahansa väriset pohjat, joissa tekstiä punaisella, pinkillä tai violetilla (mikä saa ihmisen käyttämään pinkkiä tekstiä?)
Tuo mopo karkaa käsistä -ketjureaktio on hyvin tuttu ilmiö, tunnustan kokeneeni sitä. Pahinta on, että jossain vaiheessa kyllästyn ja asiat jää kesken. Siinä vaiheessa ne ovat paljon pahemmassa jamassa kuin aloittaessa. Ja tarkoitan tällä ehdottomasti sellaista siivous- tai järjestelypuuskaa.

Urpo Turpo kirjoitti...

Kummaa miten nämä blogin värit vaikuttavat eri tavalla ihmisiin. Joudun katselemaan paljon näyttöä työkseni (ja myös vapaa-aikanakin), niin minulla silmä lepää tässä mustakeltaisessa ympäristössä. Vastaavasti vaaleat tai valkoiset taustat tuntuvat rasittavan enemmän ja jotenkin häiritsevät silmääni. Mutta se on varmaan mihin silmä on tottunut...

Tuo kesken jäävä siivous on kyllä kaikkein pahin. Mikään ei soimaa enemmän mieltä kuin se kesken jäänyt kaaos.

Noomi kirjoitti...

Huoh - tuo kuvaamasi ketjureaktio on tuttua täällä myös. Aloitan jotain pientä ja huomana olevani kaaoksen keskellä. Yleensä saan kyllä jossain vaiheessa sen homman loppuun, mutta siinä välissä saatta iskeä aika paha turhauma.

Minua ahdistaa eniten semmoiset epämääräiset paperikasat joita tuppaa keräytymään sinne tänne. Tarvitsisin jonkin hyvän arkistosysteemin kotiini ja mieluiten vielä arkistonhoitajan. Siivoojakin ois kiva:)

Mutta hyvää alkanutta vuotta!

Urpo Turpo kirjoitti...

Niinpä niin. Huvittavinta tässä touhussa on kyllä se, että nämä "siivouspurkaukset" tulevat yleensä suunnittelematta ja spontaanisti. Ja vastaavasti kun suunnittelee jonkin paikan siivoamista ja järjestelyä mielessään, niin tätä ei sitten kuitenkaan tule tapahtumaan ja homma jää hyvin usein sille suunnittelun asteelle.

Paperikasat nyt on vielä suht helppo hallita. Olen tehnyt itselleni mapit, johon tulee arkistoitua kaikki tärkeämmät paperit. Näin ne pysyy hieman paremmin kurissa. Kaikki muu epämääräinen paperitavara (mainokset, vanhat lehdet, jne.) meneekin sitten paperinkeräyslaatikkoon hyvinkin äkkiä.