19.10.2011

Tapaus Brunetti

Olin yhdessä tapaamisessa Operaatio Puujalan tiimoilta. Tapaamisessa paikalla olivat pari operaattoria sekä minä. Toinen operaattoreista oli mies ja toinen oli nainen.

Hmm... Jostain kumman syystä naisista löytyy aina enemmän kirjoitettavaa. Jotenkin he ovat mielenkiintoisempia kuin miehet, joten tuosta miehestä nyt en aio tässä kirjoittaa mitään vaikka hänestäkin olisi ehkä jonkun sanan voinut mainita. Keskityn kirjoituksessani siis tähän operaattorinaiseen ja ajatuksiin, joita kohtaaminen toi tullessaan.

Kuten varmasti suurimassa osassa ensi kertaa uusia ihmisiä tavattaessa, ensimmäisenä toisessa havaitsee kaikenlaisia ulkonäköön liittyviä asioita, niin myös tälläkin kertaa. Ensimmäisenä kiinnitin huomiota hänen kasvoihinsa, sillä ne poikkesivat huomattavasti paikallisesta standardipärstästä. Eikä suinkaan huonompaan suuntaan. Kasvot olivat symmetriset ja jollakin ovelalla tapaa rauhoittavan kauniit. Syy poikkeaviin kasvoihin oli kuitenkin yksinkertainen: nainen oli kotoisin Keski-Euroopasta päin.

Ehkä minut itsekkäät geenini huomasivat jo tämän ennen tietoista ajatusta. Ehkäpä ne ajattelivat, että "tuossapa on uutta ja ihan eri geenikantaa oleva naaras, sen kanssa pitäisi paritella" ja siksi pidin häntä kauniina. Lisäksi hänellä sattui olemaan sopivan ruskeat hiukset ja vielä ruskeat silmät, niin ei ihmekään jos ulkonäky miellytti minua. Tuosta minua miellyttävästä hiusten ja silmien oikeasta väriyhdistelmästä voisi kirjoitella pitemmänkin tarinan mutta jääköön se nyt.

Toinen asia mikä huvitti jälkikäteen oli se, että miten nopeasti tapaamisen alussa silmät tarkistivat muut tärkeät alueet eli rinnat, takamuksen ja vyötärö-/lantioalueen. Rinnoilla katse kävi heti sen jälkeen kun olin nähnyt hänen kasvonsa, muun osan vartalosta silmät kävivät läpi heti sen jälkeen kun hän kääntyi selin minuun.

Tilanteen sosiaalinen puoli ei sujunut ihan aivan nuin sutjakkaasti mitä ulkonäön arviointi ensisilmäyksellä. Suurimpana syynä varmaan tuossa voi pitää pientä kielimuuria. Kun en hallitse tätä sosiaalisen kontaktin ottoa ja puhumista, niin vaikeuskerrointa lisää automaattisesti ja huomattavasti se, jos käytössä oleva kieli ei ole äidinkieli. Ei siinä mitään, tehtävät tulivat hoidettua ja ymmärsimme toisiamme mutta juuri muuta sananvaihtoa ei oikein päässyt syntymään. Vasta jälkikäteen tuli mieleen, että olisin voinut avata tilannetta kysymällä yhtä asiaa aihepiirin ulkopuolelta. Mutta kun ei sitä aina kaikkea tajua heti, pitkät piuhat nääs, niin hidas sytytys. Menköön tuo kuitenkin opettelun piikkiin, ehkä muistan kysyä sitten seuraavalla kerralla, jos tapaamme jonkun tehtävän merkeissä.

5 kommenttia:

Noomi kirjoitti...

Olet muuten jo N:nnes mies, jonka olen viime aikoina kuullut sanovan, että ruskeat silmät ja tummat hiukset ovat hyvä yhdistelmä naisella.

Tuo on mielestäni vähintäänkin mielenkiintoista. Siis se, että olen nyt kuullut lyhyen ajan sisään saman väitteen useamman minulle tuntemattoman miehen suusta.

Johtuukohan se oikeasti vaan siitä eksoottisuus-faktorista? Lisää uusia geeniyhdistelmiä jälkeläisin ja niin pois päin. Sillä kyllähän montaa suomalaista naistakin tuntuu viehättävän tummemmat miehet, kuin keskimääräinen ristiverinen Olli-poika.

Toisaalta, itse pidän myös hyvin tummia hiuksia ja ruskeita silmiä kauniina yhdistelmänä, mutta vielä hienompi yhdistelmä on mielestäni lähes mustat hiukset ja selkeästi siniset silmät.

Aidot punaiset hiukset ovat mielestäni tosi hienot myös.

Itse olen kuitenkin taipuvainen ajattelemaan, että useimmiten ihmiset hakeutuvat ulkoisesti samantyyppisten ihmisten pareiksi. Kaikista geenipooleista huolimatta. Tuttuus on turvallista.

Urpo Turpo kirjoitti...

Tuskinpa tuo ihan pelkästään tuosta eksoottisuusfaktorista johtuu. Onhan täällä ihan koto-Suomessakin tummahiuksisia, jotka muuten ovat perussuomalaisen (enkä tarkoita nyt puoluekantaa) näköisiä, mutta silti he ovat jotenkin puoleensavetävämpiä kuin blondiversiot.

Aihetta pitäisi kyllä hieman tutkia pintaa syvemmältä, sen verran mielenkiintoinen se on.

Noomi kirjoitti...

No, äläs nyt vielä nuolaise. Saattaapa nimittäin kuitenkin olla, että jos satut kuulumaan vaikka länsisuomalaisempaan geenipooliin, niin koet itäsuomalaiset tummakutriset kaunottaret hyvinkin eksoottisena, koska heillä on tällöin huomattavasti erilaisempi geeniperimä kuin sinulla.

Itä- ja länsisuomalaisten välillä nimittäin on suurempi geneettinen eroavaisuus kuin monella eurooppalaisella kansalla.

http://savotta.helsinki.fi/halvi/tiedotus/lehti.nsf/e1e392ad852e72f5c225680000404fa8/df6cc288ea17aabac22574eb0032b9e4?OpenDocument

Ja siitähän nimittäin on myös tehty jonkin sortin tutkimuksia, että ainakin jossain päin maailmaa ihmiset tuntuvat valitsevan puolisokseen sellaisia henkilöitä, joiden immuunipuolustukseen liittyvä MHC tekijä on erilainen, kuin heidän omansa. Vaikka nämä tulokset ovatkin ristiriitaisia, eikä MHC:n ja immuunipuolustuksen kytköksistäkään ymmärretä vielä riittävästi. Mutta siis kuitenkin.

http://www.plosgenetics.org/article/info:doi/10.1371/journal.pgen.1000184

Silti, kuulen mielelläni lisää pohdintojasi noihin ulkonäköpreferensseihin liittyen. Se on vaan mielenkiintoinen aihe noin yleisesti ottaen.

Urpo Turpo kirjoitti...

Taidan kuulua enemmän itäsuomalaisten heimoon, ainakin sukujuurieni perusteella. Joten ehkä siksi tunnen vetoa tuttuun ja turvalliseksi koettuun tummakutriseen, jonka miellän samantyyppiseksi ihmiseksi itseni kanssa? Otapa tästä sitten selvää...

Anonyymi kirjoitti...

Tai sitten se nainen sattui vain ovuloimaan sinä tai sitä seuraavana päivänä. Siitäkin on tehty tutkimuksia (en jaksa nyt enää tähän hakea mitään viitteitä, mutta muistan lukeneeni), että miehet kokevat ovuloivat naiset tavallista viehättävämmäksi, vaikkeivat edes tiedä näiden ovuloivan juuri silloin.

Tai ehkä se vaan on se tuttu ja turvallinen tummakutrisuus yhdistettynä laajempaan geenipooliin euroopasta:)

-Noomi