13.10.2011

Iltojen pimetessä

Taas on tullut tämä tietty vuodenaika. Pimeää on aamulla ja illalla, lämpötila alkaa lähentyä nollaa. Mielikin on ollut aikaisempaa mustempana. Tai ei ehkä mustana, pikemminkin se ehkä odottaa, että milloin voisi muuttua synkemmäksi. On vain viimeisen viikon aikana iltaisin ollut jotenkin taas yksinäisempi olo. Verrattuna vaikkapa kuukausi takaperin, silloin ei tuntunut näin yksinäiselle. Nyt on taas päässä pyörinyt välillä ajatus, että kun olisi iltaisin edes jonkinlaista juttuseuraa. Alkaa jotenkin rassata tämä iltojen hiljaisuus.

Eilen illalla nukkumaan mennessä peiton allakin tuntui jo viileämmälle. Heti mieleen tuli, että kun saisi kietoutua jonkun toisen lämpimän ympärille, niin ei tarvitsisi kärsiä viileydestä peiton alla. Piti vain sitten vetää peittoa korviin ja kääriytyä siihen mahdollisimman hyvin, että lämpöhukka olisi mahdollisimman pieni. Täytyisi varmaan nyt viikonloppuna tonkia kaapista esille paksumpi talvipeitto, niin sillähän tuo asia ratkiaisi.

Aamullakin on hieman hankalampaa nousta ylös sängystä. Ei huvittaisi millään kömpiä lämpimän peiton alta ja laskea jalkojaan kylmälle lattialle. Tekisi mieli vain maata peiton alla siihen asti kunnes päivä alkaa valjeta. Ja valivalivali, mussutimussuti sitä ja mussutimussuti tätä...

3 kommenttia:

Noomi kirjoitti...

Kyllä tuosta saa mussuttaa ihan aiheesta. Pimeys ja kylmyys ovat yhdesä aivan jostain sieltä syvältä ja jos siihen lisää päälle yksinäisyyden, niin ei se tuota ensimmäistä kurjuutta ainakaan vähennä.

Henkilökohtaisesti ainakin olen sitä mieltä, että tulevan marraskuun voisi deletoida pois koko vuodesta näillä leveyspiireillä.

Ja asuisin huomattavasti mieluummin jossain vaikka välimerellisessä ilmastossa kuin täällä. Tämä pimeys ja kylmyys ei ole kenenkään terveydelle hyväksi.

Urpo Turpo kirjoitti...

Ei tuosta kylmyydestä ehkä ole niinkään haittaa, sitä pystyy kiertämään riittävällä määrällä vaatetta. Enemmän tuo pimeys syö miestä, sitä vastaan on hankalampi taistella (kirkasvalolampuista, korvaan tungettavista valoista ja yms. vekottimista huolimatta).

Noomi kirjoitti...

Sama täällä, pimeys on asia, joka itselleni aiheuttaa aika paljonkin ongelmia.