13.9.2012

Strömsö

Ei mennyt asiat taas aivan kuten Strömsössä. Viime kirjoituksessa asetin itselle pienen tavoitteen tuon juoksemisen suhteen. Tavoite oli siis jaksaa juosta koko lenkki yhteen pätkään ilman välikävelyjä.

Eilen oli taas kuntoilupäivän vuoro. Vettä satoi ihan kunnolla mutta siitäkin huolimatta lähdin juoksemaan (näin välihuomiona: mikähän minua vetää ulos liikkumaan aina huonolla ilmalla?). Sade ei haitannut kuitenkaan lainkaan, koska päällä oli vettä pitävät vaatteet. Kävelin alkuun taas vajaa 10 min, jonka jälkeen lähdin jolkottelemaan eteenpäin. Matka taittui ihan sen kummempia oireita, loppupuolella kävelin yhden jyrkän nyppylän ylös mutta muuten koko matka alkulämmittelyä lukuunottamatta meni juoksemalla. Matkaksi mittasin n. 4 km, josta vajaa kilometri oli kävelyä ja aikaa meni n. 25 min.

Mutta eihän sen ihan näin pitänyt mennä... Mitä minä nyt teen, kun tuo tavoite on jo nyt lähes kokonaan saavutettu?

Muistelen, että viimeksi olen juossut yhtäjaksoisesti näin pitkään armeijassa Cooperin testiä juostessa, ja siitä on jo aikaa yli dekadi. Silloin juoksun lopussa tuntui, että henki lähtee vaikka liikuntaa ja fyysistä reippailua oli tullut "harrastettua" olosuhteiden pakosta sen puolisen vuotta. Nyt tuollaista oloa ei kuitenkaan tullut vaikka juoksin aika lailla samaa vauhtia kuin silloin testissä, näköjään on kunto parantunut noista ajoista. Nyt voisi tietysti ihan huvikseen kokeilla, että miten pitkälle nyt pääsisin kahdentoista minuutin aikana juoksemalla mahdollisimman kovaa vauhtia.

Mutta taitaa olla kuitenkin parasta käydä vähän tutkailemassa joitakin juoksuohjelmia, muistaakseni ööPiparin blogikirjoituksissa oli joitakin aiheeseen liittyviä linkkejä.

Ei kommentteja: