29.5.2012

Hajuja

Eilisellä pyörälenkillä ollessa tuli laitettua yksi asia merkille, joka on tuo otsikossa mainittu asia. Jos vertaa kesää ja talvea tuon asian osalta, niin talvi on erilaisempi siinä mielessä, että silloin minä en rekisteröi ulkona liikkuessa juuri ollenkaan luonnon/luonnollisia hajuja. Mutta sehän on nyt aika järkeenkäypää, kun kaikki on lumen alla peitossa tai jäässä, niin eipä ne hajumolekyylit pääse minnekään leijailemaan. Tuolla eilisellä lenkillä nenäni rekisteröi kolme sellaista hajua, joita ei talvella pahemmin esiinny.

Ensimmäinen haju oli grillissä kärisseiden tuotteiden haju, mitä lie grillanneet mutta hyvälle se tuoksui. Samalla se kuitenkin vähän ärsytti, kun muilla oli herkkuja ja minä olin vain polkemassa tylsyyttä pois.

Toinen hajuaistimus tuli erään rakennustyömaan kohdalla. Paikalla oli juuri kaivinkone kaivelemassa maata ja sieltä leijaili vasta kaivetun maan haju. Sekin on aika jännä tuoksu, kun toista sen kaltaista ei oikein ole, tai ei ainakaan minulle tule mieleen.

Kolmas haju oli sitten ehkä paras kaikista. Pyörätie kulki yhdessä kohdassa koivikon läpi, josta tuli koivunlehden haju. Päivällä aikaisemmin tullut sade oli puhdistanut ilmaa, jolloin tuokin lehtien haju tuli paremmin esille. Siitä tuli sellainen hieman kesäinen olo.

Niin ja se bongaus. Kuten ennen lenkille lähtöä arvelinkin, niin keli oli vielä liian kylmä. Jos olisi ollut kymmenen astetta lämpimämpää, niin tilanne olisi ollut ihan eri, nyt ei näkynyt yhden yhtäkään bongattavaa tissiä. Mikä pettymys... Mutta... Siinä ajellessa ja mielen ollessa hieman bongauskohteiden puuttesta myrtyneenä tuli takaperin vastaan PERSE! Se vähän nostatti suupieliä ylöspäin. Myöhemmin matkan ollessa jo yli puolivälin tuli toinenkin perse eteen (vai pitäisikö sanoa: vastaan?). Tämä oli vielä ensimmäistäkin herkumpi, niin piti hieman jo jarrutella vauhtia, jotta ehtisi "nauttimaan maisemista" kaikessa rauhassa. Ei mennyt tuokaan reissu sitten hukkaan noiden, ah niin hekumallisen muodokkaiden perseiden takia. <3

Ei kommentteja: