13.5.2012

Tehosunnnuntai

Kuten otsikosta voi arvata, niin tänään olin hieman toimeliaammalla päällä. Heti aamusta aloin värkkäillä parin laitteen kanssa, jotka olivat olleet tuossa olohuoneen lattialla levällään jo pitemmän aikaa. Tai aluksi kylläkin aloitin ruuanlaitolla ja kun ruoka siinä itsekseen tekeytyi, niin sillä välin touhusin laitteiden parissa. Aamupäivä menikin nopeasti touhutessa ja lounaan jälkeen olikin vuoro sitten tarttua imuriin ja siivota koko asunto. Edellisestä siivouksesta oli vierähtänyt jo varmaan pari viikkoa, niin olikin jo aika antaa villakoirille kyytiä.

Joku voisi kuvitella, että kun olen vallaton poikamies ja asun itsekseni ja siivoilen harvoin, niin asuntoni olisi pommin jäljiltä. Asian laita ei kuitenkaan ole näin vaan olen ihan sisäsiisti. Likaiset vaatteet löytävät tiensä pyykkikoriin ja puhtaat komeroon ja keittiössä ei loju likaisia astioita pitkin poikin pöytiä. Itse asiassa keittiön työtasojen siisteyden kohdalla olen aika natsi. En voi sietää sellaista keittiötä missä pöydillä lojuu epämääräisiä kasoja astioita tai muita keittiötarpeita. Kumma kyllä, sen sijaan lattialla pyörivät leivänmurut eivät saa sen suurempia intohimoja aikaan ja ne tulee sitten siivottua, kun sille päälle sattuu.

Karkasi aihe taas muualle mutta asunto tuli siivottua, seuraavaksi vuorossa olikin sitten pyörän huoltoa. Normaalia ketjun rasvausta ja pientä jarrupalojen säätöä oli tiedossa. Kummasti muuten pyöräkin likaantuu tai ehkä ennemminkin siihen tarttuu hiekkaa vaikka täällä kaupungissa ei tule hiekkateitä pitkin ajeltua. Varmaan se on nuita talven hiekkapölyjä, jota tarttuu aina jostain matkaan.

Kun pyörä oli puunattu puhtaaksi, niin päätin lähteä ulkoiluttamaan sitä ja ajella pienen lenkin. Ja oli kyllä sopiva ilma pyöräillä, aurinko lämmitti jonkin verran mutta ei kuitenkaan liikaa. Välillä tuuli hieman kovasti vastaankin mutta eipä tuo menoa juuri haitannut. Pyöräteilläkään ei ollut pahemmin ihmisiä tientukkoina tolloilemassa vaikka hieman toisin olin arvellut ennen lenkille lähtöä.

Kaikinpuolin ihan hyvä päivä. Tietokoneen ääressä ei ole tullut istuttua muuta kuin alle pari tuntia, jota voi pitää ihan hyvänä saavutuksena. Velttoina viikonloppuina tietokoneen edessä tulee istuttua ihan liikaakin, niin nyt olisi hyvä opetella olemaan vähemmän. Itse asiassa tekisi mieli vielä lähteä nyt illalla toisenkin kerran ajamaan pyörällä mutta pitää hieman säästellä voimiaan, koska huomenna on tiedossa fyysisesti aika rankka päivä.

Ei kommentteja: