4.2.2012

Rasti seinään

Tämän päivän johdosta pitää laittaa rasti seinään. Välihuomautuksena kuitenkin innokkaimille pervoilijoille, että kyse ei ole sellaisesta rastista, josta kirjoitin aikaisemmin ohimennen.

Olin aiemmin viikolla pyörittänyt päässä yhtä toista ajatusta ja nyt äsken ruokaa tehdessä oli ärsyttävän kommentin vuoro olla rattaiden välissä. Pohdinnat tahtoivat kuitenkin ajautua kohti tuota aikaisemmin viikolla mietittyä asiaa. Ja kuinka ollakaan, yhtäkkiä tajusin yhden asian ja tuosta aiemmin viikolla päässä pyörineestä harmaasta ja epämääräisestä ajatusmöykystä tuli kerralla kristallin kirkas.

Loppupäätelmä tuohon mieltä askarruttaneeseen asiaan oli loppujen lopuksi niin typerän yksinkertainen, että ei sitä voinut oikein uskoa. Mietin loppupäätelmän kannalta useampia eri tilanteita ja asioita mm. musiikin kuuntelua, ihmisten suhteita, työtäni, atomeja ja vastaavia, jotka eivät mitenkään edes liity toisiinsa. Mutta kun vedetään kaikki linjat suoriksi ja yksinkertaistetaan asioita, niin kaikkien näiden erilaisten asioiden taustalta voidaan löytää yksi yhteinen tekijä.

Tuota loppupäätelmää pitää kyllä miettiä lisää tarkemmin. Yleensä jostain uudesta ajatuksesta innostuu helposti mutta seuraavana päivänä tai viikon päästä se voikin kuulostaa jo ihan hölmölle. Sitä vain on kuitenkin vaikea olla virnuilematta, kun tuon loppupäätelmän takia näen maailman hieman erilaisin silmin mitä se oli vaikkapa eilen...

Muutenkin päivä on mennyt mukavasti. Vaikka heti aamulla oli pieni vastoinkäyminen, niin sillä ei kuitenkaan ollut loppujen lopuksi vaikutusta päivän kulkuun. Tai ehkä oikeastaan sillä oli vaikutusta ja mikä yllättävintä: positiiviseen suuntaan. Olin ajatellut ensin tehdä yhtä ruokalajia mutta vastoinkäymisen takia se vaihtuikin sitten toiseen. Ja kyllä kannatti! Melkein itku pääsi, kun sain tehtyä niin hyvää ja suussasulavaa ruokaa, että piti vielä oikein lautanenkin nuolla puhtaaksi. Ei se ruoanlaitto ihan näin Strömsötä ole minun keittiössä aikaisemmin ollut.

Tammikuussa ei ollut oikein mitään kirjoitettavaa, kun taas nyt päässä pyörii niin paljon erilaisia kirjoitettavia juttuja, että osa meinaa jo unohtua. Näin ne tilanteet vaihtelee...

Ei kommentteja: