29.3.2013

Rytmitaju

Pari edellistä kuukautta on ollut eräänlainen rytmi hieman kadoksissa, ehkä tätä voisi sanoa kehon rytmiksi. Kehollani on aika säännöllinen rytmi: aamulla herään tiettyyn aikaan, nälkä tulee yleensä tiettyyn aikaan, vessassa ravaan tiettyyn aikaan, illalla väsy iskee tiettyyn aikaan jne. Joskus tammikuussa tämä rytmi alkoi muuttua. Kaikki alkoi oikeastaan siitä, että jostain syystä aloin herätä aina aamuisin ainakin pari tuntia tavallista aikaisemmin. Kun en saanut aina unta ja en myöskään jaksanut makoilla sängyssä, niin nousin ylös normaaleille aamutoimille. Aamutoimien jälkeen lähdin työpaikalle, tosin en kyllä töitä tekemään. Sain olla yleensä n. tunnin pari rauhassa ennen kuin muita ihmisiä alkoi tulla työpaikalle. Näitä aamun rauhallisia alkutunteja kulutin yleensä ohjelmoimalla ja opiskelemalla uusia ohjelmointijuttuja. Loput päivästä meni normaalia tahtia mutta koska olin aamulla herännyt aikaisin, niin illasta se alkoi väsyttämään sitten saman verran aikaisemmin, mitä oli aamulla herännyt.

Tästä se noidankehä alkoi. Kun heräsin aikaisemmin, kävin vessassa aikaisemmin ja söin aamupalan aikaisemmin. Ja kun söin aamupalan aikaisemmin, päivällä nälkä tuli aikaisemmin. Tämän takia sitten piti syödä jokin hedelmä yleensä siinä yhdeksän maissa aamulla, että ei olisi tarvinnut koko aamua viettää maha kurnien lounasaikaa odottaen. Tuskin lienee yllättävää, että kun söi aamupalan aikaisin ja hedelmän ennen lounasta, niin jotain tekemistähän sillä on suolen liikkeille. Paskannusaikataulukin siinä meni kertakaikkisen sekaisin. Tai ei ehkä mennyt sekaisin, tuli vain yksi vuoro lisää keskipäivälle, jota ei aikasemmin ole ollut.

Tuota jatkui suunnilleen aina maaliskuun alkuun asti. Heräämisaika alkoi pikkuhiljaa siirtyä hieman myöhemmäksi, enää en herännyt kolmen aikaan suoraan ylös. Saatoin kyllä herätä ja katsoa kelloa tuohon aikaan mutta nukahdin kuitenkin uudestaan vähäksi aikaa. Kun tuo nukkuminen alkoi palautua kohdilleen, niin nuo muutkin osa-alueet korjaantuivat sitten omalla painollaan. Ihan vielä tuo unirytmi ei ole oikein palannut sille alkuperäiselle paikalleen mitä se oli ennen tuon sekoilun alkua, mutta luultavasti sekin palaa kohdilleen nyt, kun tulee tuo kellojen siirto kesäaikaan.

Ei kommentteja: