26.10.2012

Normaalista poikkeavaa

Tänään lähdin töistä pois tavallista aikaisemmin, koska alkuviikosta pari päivää venähti normaalia pitemmäksi, niin tasasin nyt hieman tunteja. Asunnolle päästyä kello oli vielä sen verran vähän ettei ollut vielä ruoka-aika, joten oli hieman keksittävä muuta tekemistä. Ei ollut tarvetta pyykinpesulle ja imuroinnillekaan, niin en keksinyt sitten mitään muutakaan tekemistä kuin lähteä lenkille.

Tavallisesti olen käynyt köpöttelemässä teitä iltaisin. Nyt poikkeavaa oli se, että oli vielä valoisaa ja ei tarvinnut juosta hämärässä/pimeässä. Kaupunki näytti hieman erilaiselle lumisateisen harmaassa päivänvalossa kuin pimeällä. Matkalla maisemia katsellessa näkyi hieman jopa uusia maisemia. Eräskin matkan varrella oleva näkymä on kesällä lehtipuiden peitossa, mutta nyt kun lehdet ovat tippuneet pois, niin puiden takaa paljastui näkymä, jota ei ole tullut muuten huomattua.

Luntakin on tullut melkein koko päivän ja maa on ihan valkeana. Eipä tuo lumi lenkkeilyäkään pahemmin haitannut. Oikeastaan siitä oli hyötyä, kun se tuntui pehmentävän alustaa jalkojen alla. Hieman varovaisesti sai välillä kyllä mennä, kun joissain kohdin oli liukasta. Kerran meinasin vetää perseelleni kitkakertoimen mennessä nollaan kengän alla mutta sain pidettyä tasapainoni ja pysyin jaloillani.

Kaikkinensa kuitenkin ihan mukavaa vaihtelua toi tämä normaalista poikkeavaan aikaan tehty lenkki. Lenkin jälkeen jauhelihaperunamössökin maistui tavallista paremmalta ja ruisleipä maustekurkuilla ja juustolla päällystettynä tuntui pieneltä luksukselta. Nyt voikin sitten loppuillan keskittyä löhöilemään ja katselemaan vaikka elokuvia.

Ei kommentteja: