9.12.2011

TGIF

Kuten otsikossakin lukee, niin onneksi on perjantai. Voi taas levätä ja olla erossa paskatöistä pari päivää. Tänään töissä oli taas niin takkuinen päivä, että teki mieli jo repiä pelihousuja ja tehdä vähän muutakin. Ensin piti hinkata eräällä paskalla ohjelmistolla pohjaa yhteen dokumenttiin. Kun olin saanut pohjan valmiiksi ja ryhdyin katsomaan miltä se varsinaisessa käytössä näyttää niin hupsistalallaa! Tekstit ja kaikki muu olivat päin persettä vaikka pohjassa ne olivat oikeilla paikoillaan. Teinpä sitten uuden pohjan, kun en saanut entistä toimimaan ja sama vika toistui siinäkin. Kolmannen epäonnistuneen kerran jälkeen oli jo sellainen olo, että jos minulla olisi ollut pistooli käden ulottuvilla niin tietokoneen näytöstä olisi mennyt läpi lippaallinen luoteja.

Minkä helvetin takia yritykset ostavat yhden paskan jättiohjelmiston, jolla sitten yritetään tehdä kaikki mahdollinen. Ja tosiaan paino sanalla yritetään. Kyllähän ne hommat lopulta hoituvat jotenkin mutta miten paljon siihen onkaan kulunut aikaa ja ennen kaikkea hermoja. Joskus kannattaisi varmaan miettiä sellaistakin vaihtoehtoa, että ostetaankin yhden ohjelman sijaan kaksi eri ohjelmaa, joilla työt sujuisivat nopeammin ja vähemmällä tuskailulla.

Kuluneella viikolla on jo tullut mietittyä ja ajateltua kerrankin jos toisenkin näitä työhommia. Parin viimeisen vuoden aikana töistä on kadonnut se tekemisen meininki, jota oli vielä pari vuotta sitten. Nyt kaikki on mennyt vain säätämiseksi ja erilaisten asioiden kanssa tappelemiseksi. Missään ei ole enää selkeää alkua ja loppua ja yhdestä projektista pompitaan toiseen, niin ettei mihinkään pysty keskittymään kunnolla.

Tekisi mieli vaihtaa työpaikkaa, tai on oikeastaan tehnyt mieli jo pari viimeistä vuotta. Siinä vain on oma ongelmansa, kun oman alan työpaikkoja ei juuri ole tarjolla näillä asuinseuduilla. Työvoimatoimiston sivuilta olen aina seuraillut sivusilmällä työpaikkatarjontaa ja suurin osa työpaikoista on ollut lähinnä pääkaupunkiseudulla tai jossakin päin Etelä-Suomea. Jos joku paikka on sattunut olemaan tässä minun asuinkaupungissa, niin tehtävät ovat olleet sellaisia, joihin minulla ei ole osaamista.

Niin, että jos sinä tätä tekstiä lukemaan erehtynyt satut olemaan työnantaja, joka valitat työvoimapulaa ja yrityksesi sattuu olemaan jossain kehä kolmosen sisällä tai lähettyvillä, niin haista paska. Mitäs perustit yrityksesi etelään, onko hankala saada työntekijöitä? Se nyt on vaan yrityskohtainen voivoi. Ennemmin kannattaa olla vaikka työttömänä täällä pohjoisessa kuin muuttaa etelän paskaloukkuun, jossa työmatkat ovat ruuhkilla kyllästettyjä ja asumisesta saa maksaa maltaita, puhumattakaan siitä (ihmis|idiootti)paljoudesta.

Eli mikä on loppupäätelmä tässäkin asiassa? Tulen varmaan mädäntymään tuossa työpaikassa seuraavat kymmenen vuotta paskalla palkalla ura- ja ammattitaitokehityksen kulmakertoimen pysyessä nollassa tai negatiivisenä. Ellei sitten tule taas sellaista lamaa, joka lopettaa kaikki hommat ja tuloksena on kengän kuva perseessä.

Sitä odotellessa...

Ei kommentteja: