6.12.2011

Arkipyhä

Viikkorytmi taas menee iloisesti sekaisin tämänpäiväisen arkipyhän takia. Eilen töissä oli jo hieman hölmö olo, kun heti viikonlopun jälkeen ensimmäisenä arkipäivänä tuntuu kuin olisi perjantai. Ja tänään sitten taas tuntuu sunnuntaille, kun mikään paikka ei ole auki ja huomenna taas pitäisi raahustaa töihin.

Eipä tuota tänään tullut ihmeitä tehtyä. Lähinnä pyykinpesua, elokuvien katselua ja rukkasen kursimista umpeen neulalla ja langalla. Pieni vinkki tuohon rukkasen paikkaamiseen, joka taitaa päteä myös muuhunkin paikkaamiseen. Ota alussa tarpeeksi pitkä lanka ja tee ompeleet tiheään, tulee huomattavasti siistimmän näköinen paikkaus kuin harvoilla pistoilla.

Näin liputuspäivinä minulla on yksi hupi, jonka pystyy tekemään valoisaan aikaan. Talo, jossa asun, sijaitsee rinteessä ja hieman muita alueen taloja korkeammalla, jolloin muut alueen talot näkyvät paremmin. Hupinani on siis aina ikkunasta laskea, että montako lippua näen muiden talojen lipputangoissa. Varsinkin syksyisin, kun lehdet ovat jo pudonneet puista ja näkyvyys on hyvä, on paras keli laskeskella näkyviä lippuja. Paras tulos on viime vuoden syksyltä, jolloin makuuhuoneen ikkunasta ulos katsellessani laskin muistaakseni kaikkiaan kolmetoista lipullista tankoa. Tänään tulos oli kahdeksan. Keli ei ollut kaikkein paras, koska puihin oli jo kertynyt hieman lunta (esti näkyvyyttä) ja muutenkin oli hieman harmaa päivä. Mitäpä tähän lopuksi voi enää muutakaan todeta kuin, että hullulla ne on halvat huvit ja idiootilla ilmaiset.

Ei kommentteja: