19.8.2011

Yksi kusee, kaksi kusee, kolme kusee

Kyllä meinasi taas tänään töissä nousta v-käyrä uusiin sfääreihin. Projektissa pitäisi tehdä mm. pienempiä ja suurempia muutoksia useisiin tiedostoihin (lähemmäs 50 kpl). Jos olisin saanut valita itse työssä käytettävän ohjelman, tiedostoista olisi varmasti käsitelty jo yli puolet. Mutta ei! Asiakas on vaatinut, että näitä tiedostoja pitää käpistellä juuri tällä toisella ohjelmalla, jonka käytettävyys on yhtä helvettiä verrattuna siihen ohjelmaan mitä itse olisin käyttänyt. Tänään sain muokattua tällä saatanallisella ohjelmalla vasta neljää tiedostoa! Eivätkä nekään ole vielä valmiita!

Tämän projektin kestoksi arvioitiin pari viikkoa, joista ensimmäinen viikko on jo takana. Olisihan sen melkein jo voinut arvata, että projektin vetäjän arvioima "parisen viikkoa" ei tosiaankaan tule pitämään paikkaansa! Se mikä tässä kanssa vituttaa on se, että minun pitää tehdä samalla asiakkaalle toinenkin projekti, joka on kanssa kestoltaan "pari viikkoa" ja tähän työhön on varattu aika niukasti tunteja. Ja tässäkin projektissa on varmasti odotettavissa samanlaista paskaa mitää ensimmäisess projektissa. Kaiken lisäksi tätä jälkimmäistä projektia pitäisi ryhtyä tekemään nyt kesken ensimmäisen projektin. Jotta kaikki ei suinkaan olisi helppoa, aivan nurkan takana on näiden kahden lisäksi jo kolmas projekti, mihin minua odotellaan. Tänään kävikin jo pari henkilöä kertomassa siitä aikatauluja ja yllättäen yksi tavoitepäivämäärä on lokakuun puolivälissä.

Loppuun voikin tehdä valistuneen arvauksen: Projektin 2 aikataulu kusee taatusti, jolloin myöskin projekti 1 viivästyy. Myöskin projektin 1 aikataulu kusee, onhan siitä jo varmat merkit nähty. Ja nämä kaikki kun kertaantuu ennen projektia 3 niin voi sitä riemun määrää...

2 kommenttia:

Noomi kirjoitti...

Jos yhtään lohduttaa, niin minunkin projekti menee suurinpiirtein noin, sen olisi pitänyt olla go-live tilassa jo kuukausi sitten.Nyt projektin vetäjä kuvittelee sen olevan sitä viikon päästä. Samaan aikaan koodaavat kuitenkin koko ajan parametreja ja fiitsereitä uusiksi, kun niille aina "yllättäen" selviääkin joku juttu, mikä niiden olisi pitänyt tietää jo alunperin, mutta josta ne ei olleet ottaneet selvää.

Urpo Turpo kirjoitti...

Niinpä niin... Kun olisi edes joskus yksi projekti, joka menisi niin kuin on ajateltu. Tosin se taitaa kuulua samaan sarjaan kuin yksisarvinenkin (sitä ei ole olemassa).