29.5.2011

Hampaiden kiristelyä

Huomasin tänään itsessäni taas tapahtuneen pientä muutosta. Hyvään vai huonoon suuntaan, se on jokaisen oma mielipide. Huomasin tuon pienen muutoksen varmaankin tämänpäiväisen pyörälenkin takia. Tämä pyörätie missä ajelin on aika suosittu ja vilkas, sillä siinä liikkuu paljon kävelijöitä, lenkkeilijöitä, pyöräilijöitä jne. Yhdellä suoran pätkällä näin jo matkan päähän, että edessä kolme henkilöä ajaa rinta rinnan pyörillä koko tien leveydeltä. Heti kun näin nuo tientukot, niin v-käyrä lähti nousemaan pikkuhiljaa ylöspäin. Luulisi olevan itsestään selvää, että vilkasliikenteisellä väylällä ajetaan PERÄKKÄIN eikä rinnakkain, niin että tukitaan koko perkelen kulkutie. Kun olin tarpeeksi lähellä joukkoa, niin rimputin äkäisesti soittokelloa... Taulapäät sentään osasivat väistää kiltisti ja ohi pääsin mutta silti. Idiootteja liikenteessä, osa 89437590.

Ja seuraavaksi eräs toinen tapahtuma työpaikalta tältä viikolta, joka edesauttoi tuota muutoksen havaitsemista... Tähän alustuksesi sanottakoon, että olen viimeiset puoli vuotta saanut tehdä yhtä projektia ihan itsekseen. Tätä ennen olen ollut erilaisissa projekteissa, joissa on ollut mukana enemmän tai vähemmän henkilöitä mutta tietyt henkilöt ovat muodostaneet aina näiden projektien ydinjoukon. Nyt jouduin väliaikaisesti ottamaan osaa vähäksi aikaa yhteen tälläiseen isomman porukan projektiin, tai tarkemmin sanottuna en ole vielä varsinaisesti siinä kiinni mutta tulen olemaan jossain vaiheessa. Noh, nyt kun minut on "kiinnitetty" tähän projektiin niin eikös se Herra Projektinvetäjä tullut jo pyytelemään apua. Kyllähän sitä näin avuliaana persoonana voi apua tarjota mutta tässä vaiheessa alkoi hieman kiehuttamaan, kun kuuli missä pitäisi avustaa. Tämä Suuri ja Mahtava Herra Projektinvetäjä ei osannut tulostaa osaa yhdestä tiedostosta, ja tämän tulostuksen hän tuli nakittamaan minulle.

Siis ei jumalauta! Tulostuksenhan pitäisi olla ihan perus ATK-osaamista! Mutta tässä nyt täytyy huomata, että kyseessä oli dokumentin osatulostus, ei kokonaan tulostus. Tämä vaativa tehtävä ylitti sitten Herra Projektinvetäjän osaamistaidot ja apua piti hakea minulta, jolta tulostuksen suorittamiseen meni aikaa noin minuutti (ja siitäkin suurin osa meni tiedoston etsimiseen)... Jälkeenpäin minua vain jäi mietityttämään, että miten ihmeessä tämä idiootti on kyennyt selviytymään tämänkaltaisista pienistä tehtävistä viimeiset puoli vuotta, kun ei ole päässyt nakittamaan tehtäviä minulle, koska en ole ollut samoissa projekteissa mukana. Ja toisekseen millä perusteilla näille vatipäille oikein maksetaan palkkaa, jos ei osata suoriutua edes näin yksinkertaisesta tehtävästä?! Idiootteja töissä, osa 9435830850.

Niin, mikä sitten on tuo pieni muutos, jonka huomaan tapahtuneen näiden tapahtumien aikaansaannoksena... Tunnun ärsyyntyvän paljon nopeammin, helpommin ja entistä pienemmistä asioista verrattuna aikaisempaan. Tästä lähtien pitää ottaa tavaksi sellainen, että tylyttää näitä idiootteja heti siinä tilanteessa, jottei tarvitse sitten jälkikäteen kiristellä hampaitaan. Ja vaikka tuolla tavalla varmaan saa helposti mulkun maineen, niin aivan sama, minua ei kiinnosta enää paskaakaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.coronaria.fi/www/poliklinikka/pdf_lomakkeet_2006/Beckin_depressioasteikko.pdf

Teepäs tuo testi ihan huviksesi, varsinkin jos et ole sitä vielä missään vaiheessa tehnyt. Huomaa erityisesti, että myös ärtyneisyys on merkki jostakin.


http://www.poliklinikka.fi/masennuskanava/artikkelit/masennus-2381692

t: kokemuksen syvä rintaääni

Urpo Turpo kirjoitti...

Tuon samaisen BDI-testin sain kouraani jo muistaakseni toisella lääkärikäynnillä, enkä sen perusteella ollut masentunut. Tosin eipä mielestäni 21 kysymyksellä kovin kattavaa kuvaa tilanteesta voi saada, enneminkin siihen tarvittaisiin armeijan pällitestin kaltaista kysymyspatteristoa.

Noomi kirjoitti...

Vähän arvelinkin, että näin on. Tai siis että tapahtumaketju kohdallasi varmaankin on mennyt suurinpiirtein noin - ja että lopputulos on kuvailemasi luokkaa myös.

No - en ole lääkäri, enkä asiantuntija, mutta 21 kysymystä ei omasta mielestänikään ole kovinkaan kattava otos. Ainoastaan suuntaa antava indikaattori.

Kokoaikainen pahantuulisuus on kyllä kokemukseni mukaan miehellä oire jostain pintaa syvemmällä olevasta mielen probleemasta. Sillä se on sitä kyllä naisellakin.

Samoin omiin oloihin vetäytyminen. Eli edelleenkin olen huolissani hyvinvoinnistasi. Vaikkei asia minulle mitenkään kuulukaan.

Urpo Turpo kirjoitti...

Tuokin pahantuulisuus... Ehkä arvaan/tiedän jo mikä sen aiheuttaa minun kohdallani mutta siitä joskus toisella kerralla...