5.5.2011

Miehinen haaste

Näin yhdessä naisen kirjoittamassa hömppäblogissa eräänlaisen testin, joka oli suunnattu naisille. Testillä naikkoset voivat mitata tietämystään miehisissä asioissa. Tässäpä sitten miehen vastaukset kyseiseen testiin...

1. Luettele lonkalta 10 automerkkiä
Kysymys on tuollaisenaan liian helppo niin lisätään hieman vaikeusastetta eli laitetaan automerkkejä aakkosjärjestyksessä...
A: Audi
B: BMW
C: Chrysler
D: Daihatsu
E:
F: Ferrari
G: (GM on eräs autonvalmistaja, joka tekee useita eri automerkkejä mutta en muista onko olemassa ihan GM-merkkisiä autoja.)
H: Honda
I:
J: Jaguar

Ääh... E, G ja I ovat hieman ongelmallisia niin jatketaan hieman näillä...

K: Kia
L: Lotus
M: Mazda

2. Minkä autovalmistajan malli on Starlet?
Toyotan tekemä pieni riisikuppimalli.

3. Millainen on V8-moottori?
Jos katsoo V8-moottoria kampiakselin pitkittäissuunnassa niin huomataan, että sylinterit ovat V-muodossa. Kun taas katsotaan poikittaissuunnasta niin nähdään vain neljä sylinteriä eli sylinterit ovat tavallaan 2x4 -muodostelmassa.

4. Mikä on yleismittari ja mitä sillä tehdään?
Yleismittari on laite, jolla voidaan mitata erilaisia sähköisiä suureita. Riippuu vähän mittarista mutta peruslaitteella voidaan mitata ainakin jännitettä, virtaa ja vastusta. Monipuolisemmilla mittareilla voi mitata myös taajuutta, kapasitanssia, diodin kynnysjännitettä, jatkuvuutta ja lämpötilaa.

5. Mikä on herätejohdon yleisin väri?
Tämä kysymys kuuluu kategoriaan autoamispoppivehkeet, ja koska en ole sen alan ihminen niin en osaa antaa tarkkaa vastausta. Vaihtoehtoina voisi olla musta tai punainen, veikataan jälkimmäistä.

6. Mikä on räikkä?
Tämä on hieman epätarkka kysymys, sillä tuolla räikällä voidaan tarkoittaa useampaa esinettä. Ensimmäisenä tulee mieleen "jänisräikkä", jolla metsästäjät pelottelevat eläimiä liikkelle. Tämäntyylinen räikkä on puusta tehty vekotin, jossa on kahva sekä kahvan päässä oleva suorakaiteen muotoinen osa. Tässä osassa on jonkinlainen ratastus ja kun tätä räikkää heiluttaa niin, että suorakaiteen muotoinen osa pyörii kahvan ympäri, niin siitä lähtee ääntä. Toisena tulee mieleen räikkäväännin eli varsi, jonka päähän laitetaan kiinni hylsyavain. Tällä yhdistelmällä pystytään sitten kiertämään auki/kiinni muttereita ja muita vastaavia.

7. Millä pelikonsoleilla voit pelata WRC-rallyä?
En omista yhtään pelikonsoleita, joten tämäkin menee veikkauksen puolelle. Arvataan pleikkari.

8. Luettele 5 SM-Liigan joukkuetta
Ei taas tämä aihe kiinnosta yhtään mutta tässä viisi joukkuetta: Blues, Kärpät, Ilves, Ässät ja Lukko.

9. Kuinka monta kilowattia saa enintään olla A1-kortilla ajettavassa moottoripyörässä?
Hmmm... Muistaakseni se oli alle 10 kW, olisiko ollut ehkä 7,5 kW? Menee kyllä ihan arvauksen puolelle.

10. Milloin alkoi Olvi-oluen valmistus?
alkoholijuomat = EVVK

11. Kuinka paljon alkoholia suurinpiirtein on keskioluessa?
Kts. vastaus ylempää, joskus olen nähnyt pullon kyljessä lukeman 4,7 %.

12. Missä urheilulajissa loistaa loisti Harri Olli?
Mäkihyppy

13. Mitä tarkoittaa mopon kuristaminen?
Mopon kuristamisella tarkoitetaan sellaisia toimenpiteitä, joilla pienennetään mopon nopeutta. Kuristustapoja voi olla erilaisia: muutetaan rattaiden välityksiä, laitetaan kaasuttimeen laippa pienentämään virtaavan polttoaineen määrää jne.

14. Mitä automerkkejä kuuluu Veho-konserniin?
Ainakin Mersu, oli niitä muitakin mutta en ole varma niistä.

15. Missä urheilulajissa on temppu nimeltä ollie?
Terminä tuttu skeittilautailun puolelta.

16. Ketkä juontavat tv-ohjelma Top Gearia?
James May (näistä kolmesta flegmaattisimman oloinen), Richard Hammond (kaikista lyhin, tummahiuksinen) ja ja ja... No voi herran jestas! Kuka se nyt oli se kolmas nimeltään? Naama kyllä muistuu mieleen, pitkä ja vähän kiharahiuksinen ulkonäöltään. Mutta ei tule nyt mieleen se nimi.

17. Mitä tehdään MIG-laitteella?
Hitsataan

18. Mikä on proppu?
Tässä taas sana, jolla voi olla monta merkitystä. "Siltä paloi proput" eli kyseessä on sulake. Myös seinään laitettavaa muovista tulppaa, johon voidaan kiertää ruuvi kiinni, voidaan kutsua propuksi.

19. Mikä on resistanssin yksikkö?
Ohmi

20. Kuinka korkea jännite on suomalaisissa pistorasioissa?
Jännitteen vaihteluväli sähkönkuluttajan liittymispisteessä (huom. ei tarkoita pistorasiaa) saa vaihdella välillä 230 V +6/-10%. Eli nyt kaikki innokkaat ottakaa ne yleismittarit esille ja mittailemaan mitä sieltä töpseleistä tulee ulos.

21. Kuinka monta hevosvoimaa on 84kW?
En muista hevosvoimien ja kilowattien muuntosuhdetta ja mitä järkeä sitä on painaa mieleensäkään, kun sen tiedon pystyy varmistamaan taulukkokirjasta. Mutta katsotaan ja lasketaan huvikseen... Siis 1 hv = 735,5 W -> 84 kW = n. 114 hv

22. Kuka voitti jääkiekon maailmanmestaruuden 2007?
Jääkiekko on vähä-älyisten apinoiden laji, joten en tee tällä tiedolla yhtään mitään = EVVVK

23. Mitä kahta kaasua käytetään kaasuhitsauksessa?
Asetyleeni ja happi.

24. Kumpi on armeijan arvojärjestyksessä ylempänä, vänrikki vai luutnantti?
Lähdetään latvasta maahan...

kenraali
kenraaliluutnantti
kenraalimajuri
prikaatikenraali
eversti
everstiluuntantti
majuri
kapteeni
yliluutnantti
luutnantti
vänrikki

(+joukko alempiarvoisia)

Eli siis luutnantti (kaksi nappia) on arvoltaan vänrikkiä (yksi nappia) ylempänä.

25. Mitä on tetsaaminen?
Jokainen armeijan käynyt tietää tämän (ja olen siis käynyt sen). Tetsauksessa ryömitään maassa ja välillä sinkoillaan vauhdilla eteenpäin. Ja tietysti ammutaan vihollista aina kun mahdollista.

Suurimman osan tiesin, muutama meni arvailun puolelle ja osa oli sellaisista aihealueista, jotka eivät kiinnosta pätkääkään. Missään ei ollut pisterajoja, mistä näkisi miten hyvän tuloksen sain mutta ei tässä mitään pistelistoja tarvita. Näkeehän nuista minun täydellisistä vastauksista että olen aika Äijjjä! ÖYHÖYHÖYHÖYH.... *älämölöä*

3 kommenttia:

Noomi kirjoitti...

I= infiniti, niitä ei vaan taideta myydä Suomessa, mutta jenkeissä niitä ainakin näkyi paljon.

Hehkuvainen kirjoitti...

Oh my. Rakastan Top Gearia, ja muistan kyllä Jamesin ja Richardin ja The Stigin, mutta mites ihmeessä minunkin päästäni on nyt TÄYSIN pyyhkiytynyt sen pitkän kikkarapään nimi.... Aaaaaargh!

(Muissa kysymyksissä olin ihan pihalla. Tai no pari tiesin kyllä.)

Urpo Turpo kirjoitti...

Noomi:
En ole kuullutkaan ennen tuosta automerkistä, mutta nytpähän tiedän. Netissä seikkaillessa huomasin myös yhden toisen automerkin, joka alkoi kirjaimella ii. Eli tämä oli Isuzu, jota myös näkee täälläkin joskus. Ei vain tuo muistunut mieleen, sillä tuota autoa taitaa nykyään käyttää vain lampaanpapanoita kuljettavat maanviljelijät.

Hehku:
Tuo unohdus rupesi vaivaamaan sen verran paljon, että piti ihan tarkistaa tuo unohtunut nimi. Kolmas juontaja oli nimeltään siis Jeremy Clarkson. The Stigiin liittyen... Tämän salaperäisen haalarimiehen voi bongata mm. Legolandista autoa ajamasta.