28.4.2011

Asiakaspalautepalaveri

Neuvotteluhuoneessa.

Asiakapalvelu: Moi, aloitellaan tätä palaveria kohta jahka käyn ensin viemässä tämän paperinivaskan.
Ylläpito: Moroooo... Jepjep.

Hetken kuluttua.

A: Sori kun jouduit odottamaan mutta piti viedä yks tärkee paperinippu Omistajalle.
Y: Joo ei se mitään, ei tässä nyt niin kiire ole. Niin, laittelit mulle jotain sähköpostia jostain palautteesta.
A: Jep, niin tein. Blogin kommenttiosion kautta tuli palautetta vähän tästä blogin värimaailmasta.
Y: Mitäs siellä oli sitten tarkemmin kommentoitu niistä väreistä?
A: Tämän palautteen antajan mielestä nää värit tässä blogissa hieman sekoittaa silmiä ja se teksti on sitten sitä myöten hieman sekavaa. Ja nyt mä kutsuin tämän pikapalaverin sen takia, että voitas kattoo voiko tälle asialle tehdä jotakin vai ei.
Y: Siis, että mitenkä? Värit sekottaa tekstiä vai teksti sekavaa? Ja blogia rukata? Ei ei ei...
A: No mitä nyt?
Y: Jos nuita asioita pitäis sorkkia, niin ei onnistu. Kerran menin muuttamaan blogissa yhtä juttua ja kun Omistaja huomas sen, niin se oli kuin ois heittäny paskaa tuulettimeen ja seissy suoraan siinä tuulettimen edessä. Eli jos jotain pitäs muuttaa niin ne muutokset pitäs hyväksyttää eka Omistajalla. Sitä ennen minä en tee yhtään mitään muutosta mihinkään. Ja siihen sekavaan tekstiin ei auta mitkään minun tekemät toimet, koska se kaikki sisältö on sen Kirjoittajan tuotoksia.
A: Hei pikku korjaus tuohon. Ei se teksti sekavaa ole.
Y: No mitenkä se sitten oli? Luehan se palaute vielä.
A: Mmm ootas vähän. Joo tässä on se pätkä: "Lueskelen näitä tekstejäsi mielelelläni, mutta tuo keltainen teksti mustalla taustalla, juuri tuolla fontilla, saa kirjaimet ja rivit hyppimään silmissäni. Eli siis tekstistäsi tulee jokseenkin vaikeaselkoista." Eli siis tuo väritys tekee siitä tekstistä sekavaa.
Y: No joo tuo vähän selittää asiaa.
A: Mä tein tutkimusta vähän tuosta värien vaikutuksesta tekstin luettavuuteen ja sille vois tehdä ehkä jotakin tekemällä fontille jotakin tai tosiaan muuttamalla nuita värejä.
Y: Joo no ei nuo nyt kovin vaikeita juttuja oo muuttaa kunhan tietää mitä muutetaan ja minne.
A: No hyvä...
Y: Mutta edelleenkään en tee mitään ellei Omistajalta tule käskyä.
A: Ookoo. No ootas vähän niin mä huikkaan tuon Omistajan tähän paikalle.
A: Hei Omistaja! Tuukko käymään täällä neukkarissa?

Omistaja saapuu huoneeseen.

Omistaja: No mikä teillä on nyt hätänä?
A: Saatiin blogista vähän palautetta ja nyt mietittiin mitä voitas tehdä. Mä laitoin aikasemmin siitä sulle kopion sähköpostilla, jos oot kerenny lukee sen...
O: Joo lukasin sen ohimennen tuossa aamulla. Eli jotain värihommelia ja teksti sekavaa siis? Pitääkö tässä potkia tuo Kirjoittaja pellolle ja etsiä jostain uusi kirjoittamaan selkeämpää tekstiä.
A: No ei sitä Kirjoittajaa tarvii pellolle potkia vielä. Enemmän se teksti on sekavaa tuon fontin ja värien takia. Mietittiin tossa äsken Ylläpidon kanssa tuota juttua ja sille ehkä vois tehdä jotain muokkaamalla fonttia tai värimaailmaa. Ja nyt haluttais kuulla sulta mielipidettä, että voidaanko vähän muokkailla vai tehdäänkö ylipäätään mitään ton asian suhteen.
O: No tuota... Tuo palaute oli ihan asiallinen ja tuo juttu on kyllä pistänyt minunkin silmään aina silloin tällöin. Jotain sille ehkä pitäisi tehdä. Onkos sulla sitten jo jotain mahdollisesti mietittynä?
A: On. Mä tutkin tuota juttua ja tuota luettavuusasiaa vois ehkä parantaa vaihtamalla fonttia. Tai sitten muutetaan hieman noita värejä.
O: Värejä ei muuteta!
A: Selvä...
O: Mutta tuota fontti-juttua vois miettiä vähän. Jos jostain löytyisi parempi fontti, joka olisi luettavuudeltaan parempi, niin fontin vaihtoa voisi kyllä harkita. Mutta onko tälle mitään teknisiä esteitä?
Y: No ei oikeastaan, jos löytyy oikea fontti.
O: Ok. Tehdään seuraava työnjako: Asiakaspalvelu etsii sopivan näköisen fontin ja Ylläpito istuttaa sen blogiin. Tai siis ensin testiblogiin ja pidetään siitä katselmus. Katsotaan vasta sen jälkeen otetaanko se tuotantoon vai ei. Onko kysyttävää?
A: Ei.
Y: Ei.
O: Hyvä, tämä palaveri taitaa olla sitten tällä selvä.

2 kommenttia:

Noomi kirjoitti...

Hienosti toimii tämän puljun toiminta. Suorastaan kadehdittavan esimerkillisesti.

Hyvä esimerkki toimivasta organisaatiokaaviosta.

A,Y ja O näyttävät kaikki tietävän roolinsa, tehtävänsä ja vielä tieto kulkee kaikkien välillä puolin ja toisin.

Sitten vielä työnjakokin sujuu kuin itsestään.

Kunpa minullakin olisi tuollainen pulju taustalla. Minulla on vain yksi sekatyönainen, joka hädin tuskin aina itsekään tietää kuinka johtaa itseään, saati kuinka toteuttaa ne päätöksensä.

Onnittelen hyvin hoidetusta Kaatopaikka AB:stä.

Urpo Turpo kirjoitti...

Kiitos onnitteluista. Hyvin toimivasta organisaatiosta saa kiittää yksinomaan vain niitä asiantuntevia, osaavia ja motivoituneita henkilöitä, jotka tietävät tehtävänsä ja paikkansa organisaatiossa.