4.2.2011

Olemme hyvissä käsissä

Jälleen meinasi tukehtua pullaan lukiessa uutisia...
Lääkeyhtiö GlaxoSmithKline ei joudu korvausvastuuseen Pandemrix-rokotteen mahdollisesti aiheuttamista narkolepsiatapauksista, kertoo Mediuutiset.

Lääkeyhtiöt ovat yleensä vastuussa tuotteistaan. Tässä tapauksessa on kuitenkin tehty erillinen sopimus, jossa lääkejätti vapautettiin korvausvastuusta. Asian vahvistaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Sopimusten tekemisen taustalla oli pelko siitä, etteivät rokotevalmistajat innostu tuotteiden valmistamisesta, jos vaarana on saada niiden vuoksi syytteitä.

Pitäisi varmaan ryhtyä lääkevalmistajaksi ja keksiä jonkinlainen taikanappi, joka parantaa kaiken nuhasta syöpään. Tosin en kertoisi kenellekkään, että nappi olisi vain pelkkää kokoonpuristettua kipsijauhoa. Möisin sitten tätä nappia valtioille sikamaiseen kiskurihintaan ja tekisin sopimuksen, jossa en ottaisi mitään vastuuta taikanapin aiheuttamista vahingoista.

Ei voi kun ihmetellä, että mitä idiootteja siellä THL:n palkkalistoilla on. Tuollaisella sopimuksellahan he käytännössä antavat lääkeyhtiölle täysin vapaat kädet myydä mitä tahansa paskaa, jota ei ole testattu kunnolla.

Ja tuosta rokotteen tehneestä lääkeyhtiöstä... Jonkin aikaa sitten televisiosta tuli dokumentti miten tämä kyseinen yritys oli tuonut markkinoille diabeteslääkkeen. Olivat vain tosin jättäneet kertomatta, että omissa testeissään olivat huomanneet lääkkeen mahdollisesti aiheuttavan sydänkohtauksia.

Miten voisimmekaan suojata terveytemme ja rahamme näiltä idiooteilta, jotka näistä asioista päättävät?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nii-ip. Sangen mielenkiintoista on tämä maailmanmeno. Varsinkin eräiden yritysten toiminta.

Minua aina välillä pienessä mielessäni ihmetyttää, että miten ne ihmiset jaksavat itseään, tai siis ylipäätään tehdä sitä työtä, jossa tietävät, että tämä mitä teen on väärin väärin väärin vääriin väärin väärin väärin, mutta silti jatkan tätä väärin väärin väärin tekemsita ja ihmisten huijaamista.

No - toisaalta, teenhän minä itsekin monenlaisia asioita elämässäni koko ajan, joista tiedän, että se on väärin väärin väärin väärn väärin... ja silti vaan jatkan niiden tekemistä. Ehkä pienemmässä mittakaavassa, mutta silti.

Ihmismieli on kummallinen.