14.12.2010

Uutiskatsausta

Sattui silmään uutista...

Suomalainen heittää syömäkelpoista ruokaa roskiin 20-30 kiloa vuodessa. Yksittäinen kotitalous haaskaa vuosittain 50-65 kiloa. Eniten pois heitetään vihanneksia ja kotiruokaa, kertoo tuore tutkimus, jonka on toteuttanut Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus (MTT).
...
Näitä tuotteita heitetään eniten roskiin:
Vihannekset, 19 prosenttia kokonaishävikistä
Kotiruoka, 18 prosenttia
Maitotuotteita, 17 prosenttia
Leipää ja muita viljatuotteita 13 prosenttia
Hedelmiä ja marjoja, 13 prosenttia
Lihaa, kalaa ja kananmunia 7 prosenttia
Valmisruokia 6 prosenttia
Säilykkeet ja naposteltavat 2,5 prosenttia

Omalla kohdalla en muista milloin viimeksi olisin laittanut roskiin jotakin syötävää. Minulla bioroskia kertyy lähinnä erilaisista kuorista (peruna, porkkana, hedelmät jne). Tavallistakin roskaa tulee hyvin vähän ja sekin on lähinnä pakkausmuovia ja sellaista. Yleensä roskia tarvitsee viedä ulos kerran parissa viikossa ja silloinkin vain se on sen takia ettei ne roskat alkaisi haista, ei niinkään roska-astian täyttymisen takia. Paperit ja pahvitölkit meneekin sitten niille tarkoitettuihin keräysastioihin.

Jos tilastojen perusteella minulla ei mene roskiin juuri mitään niin joku pistää sitten minunkin edestä sen 40 kiloa. Aika iso lukema...

Ei kommentteja: