2.12.2012

Tyydyttävää

Ensin alkuun työmutinaa. Viikolla suihkun jälkeen lattiaa lastalla kuivaksi pyyhkiessä tuli taas huomattua eräs asia. Pitempään aikaan töissä minkään asian tekeminen ei ole tuonut sellaista tyydytystä, jota sieltä joskus sai. Silloin, kun työssä tarvittavat tiedot sai vähällä vaivalla ja asiat menivät mallikkaasti, niin mikäpäs siinä oli töitä tehdessä, sen kun antoi mennä vaan. Nyt suuri osa asioista on mennyt nysväämiseksi, tarvittavia lähtötietoja ei saa vaikka kysyisikin tai jos niitä sattuu saamaan, niin ne saattavat olla ihan mitä sattuu ja asioita tehdään uudestaan enemmän kuin kerran. Ja kun tätä perse edellä mäntyyn kiipeämistä tehdään useammassa projektissa peräkkäin, niin vähemmästäkin sitä alkaa otsaan kasvaa sellainen pitkä k-y-r-p-ä.

Mitkä asiat sitten tuovat enemmän tyydytystä tällä hetkellä? Vaikka se, että sain nyt viikonloppuna ohjelmoitua sillä ohjelmointikielellä, jota aloin opiskella tässä syksyllä, sellaisen yksinkertaisen ohjelman, joka listaa hakemistoista tiedostot. Tuolle on ollut töissä tarvetta ja nyt menneellä viikolla löysin sattumalta mukavan yksinkertaisen ja helppokäyttöisen ohjelman, jolla pystyi tekemään käyttöliittymän tähän ohjelmaan. Nyt käytössä on yksinkertainen ihan itse tehty ohjelma, joka muutamalla napin painalluksella säästää hermoja siinä, että ei tarvitse enää leikkiä komentorivien kanssa. Olisihan nuita tuon toiminnon tekeviä ohjelmia ollut netissä vapaasti latailtavissa mutta niissä ei käyttöliittymät miellyttäneet, joten tulipa väsättyä sitten sellainen itse. Ja mikä parasta, ohjelmaa voi viilata ihan omien tarpeiden mukaan ja nyt jo on mielessä muutama lisäjuttu, jotka pitäisi pultata tuohon kiinni.

Niin ja mitä tulee tuohon suihkun lattian kuivaamiseen, niin saan siitäkin paljon enemmän tyydytystä mitä varsinaisesta rahan tuovasta työstä. Vedet lähtevät lattialta pois yksinkertaisin vedoin, jonka jälkeen se kuivuu nopeasti. Yksinkertaista ja helppoa ilman minkään valtakunnan säätämistä ja moneen kertaan tekemistä.

Juttelin menneellä viikolla yhden kollegan kanssa ja siinä tuli puhetta hieman töistä ja työnhausta. Kollegakin on mietiskellyt tällä alalla olemisen mielekkyyttä ja kun kysyin häneltä millaisissa hommissa hän haluisi olla, niin hän vaihtaisi kokonaan alaa ja lähtisi aivan eri hommiin mitä nyt tekee. Muutenkin olen ollut aistivinani muista henkilöistä, että en ole ainoa, jonka mieli tekisi vaihtaa työpaikkaa. Luulenpa, että muutkin ovat kypsyneet ihan niihin samoihin asioihin kuin minäkin. Varmasti, jos tässä kaupungissa tai lähialueella olisi enemmän tämän alan työpaikkoja, niin moni olisi vaihtanut ja maisemaa. Monella vain taitaa perheet yms. asiat hankaloittaa paikkakunnalta muuttoa, minua sen sijaan täällä ei pidättele mikään muu kuin asunto, jonka senkin voi pistää myyntiin, jos/kun satun saamaan töitä haluamaltani paikkakunnalta.

Ja loppuun vielä hieman arkista höpinää. Lunta tuppasi sitten kerralla enemmän taivaalta alas. Onhan tuo nyt vähän mukavamman näköistä, kun harmaat ja ruskehtavat maisemat muuttuivat valkoiseksi. Kävin iltapäivällä juoksentelemassa lyhyehkön lenkin, kun ei oikein tiennyt miten hyvin kadut oli aurattu. Oli niitä sen verran autattu ettei tarvinnut ihan nilkkoja myöten kipitellä hangessa. Juoksin niillä samoilla kengillä, joita tulee käytettyä kesällä. Ehkä näin talviaikaan saattaisi parempi olla hieman korkeavartisemmat kengät juuri tuon lumen takia ja muutenkin saisi olla hiukan isompi kenkä, jotta toiset sukat mahtuisivat kenkään hieman väljemmin. Vaatetusta sattui kerrankin olemaan juuri oikea määrä päällä, ei ollut kylmä mutta ei tullut vielä hikikään. Yleensä päällä tahtoo olla liian paljon ja hikeä pukkaa, mutta nyt pakkanen hieman avitti lämmön säätelyä.

Ei kommentteja: