20.11.2012

Lehdestä luettua

Viime viikolla "huvitti" lukea yhtä uutista lehdistä ja netin uutissivuilta. Uutisessa oli juttua asiakkaan valmistuneesta projektista, joka on yhdeltä osa-alueeltaan työllistänyt henkilöitä työpaikaltani ja yhdessä vaiheessa myös minuakin vähän aikaa.

Kaikista vähänkään pitemmistä jutuista oli rivien välistä hieman luettavissa asiakkaan itsekehuskelua ja propagandaa ("olemma parhaita, olemme voittajia"). Saahan sitä tietysti itseään kehua projektin lopussa, mutta miten sieltä pisteestä A päädyttiin sinne lopussa olevaan pisteeseen B, niin se ei kyllä tainnut mennä ihan putkeen. Varsinkin, kun pääsi läheltä seuraamaan tuota projektia ja sai oman pienen osansa tuulettimeen iskeytyvästä paskasta, niin luen tuollaisia uutisia hyvin kriittisellä silmällä.

Mitä niissä uutisissa ei sitten kerrottu? Lähtötietojen puutteista, asiakkaan yhteyshenkilön osaamattomuudesta, asioiden nussimisesta, korjaan, tekemisestä moneen kertaan, aikataulujen puutteista, luultavasti myös näiden em. asioiden johdosta budjetin ylityksistä (itsepähän asiakas niistä maksaa) sekä vastaavanlaisista pienemmistä asioista. Ja tietenkin niistä asiakkaaseen vittuuntuneista työntekijöistä, jotka toivovat etteivät joutuisi enää koskaan tekemään vastaavanlaisia projekteja tälle asiakkaalle (tai ainakin se on allekirjoittaneen mielipide).

Jos kaikki olisi mennyt tuossa projektissa putkeen, niin luultavasti tämä uutinen olisi ollut mediassa näkyvillä jo puoli vuotta sitten.

Ei kommentteja: