4.7.2012

Epämääräistä höpinää, osa 2

Satuin lukemaan Himamirrin kirjoitusta, jossa hän kertoo saaneensa ihan perinteisen kirjeen juhannusheilalta. Tarina menee tiivistettynä näin: Mirri heilastelee juhannuksen aikaan miehen kanssa. Vähän myöhemmin Mirri dumppaa miehen mutta n. reilun viikon päästä heila lähettää kirjeen, jossa kertoo tuntemuksistaan naista kohtaan. Tarinassa oli myös muita käänteitä mutta en jauha niistä tässä.

Tuota kirjoitusta lukiessa ajatukseni pakostakin kääntyivät Operaatio Puujalassa tapaamaani naiseen, joka jäi ärsyttävästi pyörimään ajatuksiini. Kutsuttakoon selkeyden vuoksi jäljempänä tätä naista vaikka nimellä Päivänkakkara. Mieleeni tuli siis ajatus, että jos tuo juhannusheila oli lähettänyt kirjeen, niin miksen minä voisi lähettää sitten sähköpostiviestiä Päivänkakkaralle, jonka sähköpostiosoitteen olin löytänyt netistä.

Mieleni kehitteli heti muutamia tekosyitä, miksi en voisi lähettää sähköpostia. Sain syiksi mm. seuraavia asioita:
- onko sähköpostiosoite enää käytössä/voimassa
- tapaamisesta on kulunut jo useampi kuukausi, joten muistaako hän edes minua
- vaikuttaako se oudolta, että otan yhteyttä vasta näin pitkän ajan jälkeen (sitä varten pitäisi keksiä hyvä syy)
- en tiedä hänen parisuhdestatustaan
- en tiedä hänestä ylipäätään mitään muutakaan

Toisekseen minua mietityttää tuo sähköpostin käyttö. Jos näkisin hänet livenä, saattaisin mennä sanomaan hänelle sen asian, joka jäi kalvamaan mieltä, ja näkisin samantien hänen reaktionsa siihen. Mutta nyt jos teen sen sähköpostilla, reaktiot jää näkemättä ja tässä tapauksessa mielelläni näkisin sen. Niistä voisi nimittäin päätellä/nähdä, että miten asiassa voisi edetä vai jättääkö leikin sikseen.

Lisäksi tässä sähköpostiviestissä mietityttää se, miten viesti pitäisi oikein muotoilla. Pitäisikö viestiin sisällyttää joku kysymys tai sellainen viritelmä, että hänen pitäisi vastata siihen. Jos laitan viestiin vain sanottavani, niin epäilen, että vastaukseksi voi tulla vain "jep" (jos sitäkään)...

Tiedä häntä sitten mikä se tässä viisainta olisi. Kaikkein helpoin olisi tietysti olla tekemättä yhtään mitään, elämä jatkuisi sitä samaa ja tylsää rataa kuten ennenkin. Toisaalta sisälläni asuva pikkupiru käskee lähettämään sen viestin eräänlaisena rangaistuksena sekoittamaan Päivänkakkaran ajatuksia siitä hyvästä, että sekoitti itse olemassaolollaan minun ajatuksia. Ja vaikka lähettäisin tuon viestin, niin jatkuisihan se tuttu, turvallinen ja tylsä arki siitäkin huolimatta.

3 kommenttia:

Norppa kirjoitti...

Ihana nimityksen keksit Kotikissalle. :)

Olisihan se hienoa saada mieheltä kirje, joko sitten perinteinen käsinkirjoitettu tai sitten s-postia. Sellaisesta tunteella kirjoitetusta viestistä ei voisi kuin olla hyvillään.

Eli anna mennä vaan! :) Mitään hävittäväähään siinä ei ole.

Anonyymi kirjoitti...

Viestin voi aina lähettää. Syyksi käy hyvin se, että mietit hänen parisuhdestatustaan, ennenkuin rohkenit lähestyä.

Itse olen joskus saanut tuon tyyppisen kirjeen/viestin pitkänkin ajan päästä joltakin henkilöltä, ja pidin niitä vain positiivisina yhteydenottoina. Koska kuitenkin olin jo silloin parisuhteessa, jouduin ne samantien torppaamaan. Kiitin kohteliaasti ja kerroin olevani imarreltu.

Joten ei kun vaan viestiä lähettämään.

Urpo Turpo kirjoitti...

No, ehkä saatan lähettää postin, jos täällä näin innokkaasti siihen usutetaan. Tai ehkä en. Mutta jos lähetän, niin mitään tunteellista paatosta siinä tuskin tulee olemaan.

Ihana nimityksen keksit Kotikissalle. :)

Muiden nimiä on aina hauska väänneellä, kun välillä ei ole parempaakaan ajattelemisen aihetta.