13.9.2011

Nettitreffilöillä, osa 2

On taas raportoitavaa kerrankin. Kävin nimittäin viime viikolla nettitreffeillä, siis tietenkin netin kautta järkätyillä treffeillä... No niin, nyt ne OMG-ilmeet pois ja naamat peruslukemille, mitään ihmeellistä ei tapahtunut.

Kyseessähän oli tämä fire-and-forget -ilmoitus, josta homma lähti liikkeelle. Olin jo unohtanut tuon ilmoituksen hyvän aikaa sitten, kunnes eräänä viikonloppuna avasin sähköpostin ja silmät oli pudota näppäimistölle. Herra siunaa! Siellähän oli vastaus ilmoitukseen!

Parisen viikkoa oli lyhyttä ja hidasta viestien vaihtoa, jonka jälkeen sovimme tapaamisesta. Tapaaminen tuli ja meni, seuraavana päivänä sain sähköpostia, jonka sisällön jokainen voi varmaan arvata. Itseä olisi hieman kiinnostunut tutustua vastapuoleen enemmänkin, sillä ilmoitushan oli laadittu sellaiseksi, jolla etsittiin ei-niin-vakavamielistä seuraa. Todettakoon, että vastapuolta ei siis napannut, jos se jäi jollekin epäselväksi.

Olinko pettynyt saadessani kieltävän vastauksen... Ainahan sitä vähän mutta loppujen lopuksi itse asiassa hyvinkin vähän. Oikeastaan "jäin" hieman voiton puolelle tässä asiassa. En odottanut ilmoitukseeni yhtään vastausta, nyt sen sijaan pääsin ihan treffeille asti, joten siltä osin odotukset ylittyivät reilusti. Ja olen jo sen verran oppinut, että jos henkilökemiat ei kohtaa, niin ne ei sitten kohtaa ja mitäpä sitä suotta väkisin yrittämään.

Mutta oli tuossa tapauksessa eräs toinen asia, johon olin pettynyt ja joka masensi ja veti mieltä alas useamman päivän treffien jälkeen. Jälleen kerran sain taas osoituksen siitä, kuinka avuttomat ja paskat sosiaaliset taitoni ovat. Heti treffien alkumetreiltä lähtien tunsin olevani aivan avuton, hermostunut, sanat ja lauseet sekoilivat, en keksinyt oikein mitään järkevää puhuttavaa ja niin edelleen. Lyhyesti tiivistettynä: tapaaminen oli minulle täyttä tervanjuontia.

Yhdessä asiassa tosin sosiaalinen "vainuni" on kehittynyt erittäin hyväksi. Osaan sanoa, milloin en kuule enää vastapuolesta yhtään mitään, niin tälläkin kertaa. Heti treffien päätyttyä kun olimme sanoneet moikat ja lähteneet eri suuntiin, tiesin sillä sekunnilla, että en tule näkemään häntä enää uudestaan.

Yksi asia minua on jäänyt askarruttamaan tuosta tapauksesta. Olisin voinut luulla, että tuosta asiasta johtunut masennus ja mielialan lasku olisi ollut huomattavasti pitempi, ehkä viikon tai parikin. Nyt pääsin asian yli kuitenkin jo parissa kolmessa päivässä. Onko sillä sitten osaltaan merkitystä, että kun olen tiedostanut tämän ongelmani, niin se ei sitten enää jää niin vaivaamaan mieltä. Muutenkin parin viimeisen kuukauden ajan mieli on saavuttanut jonkinlaisen tasaisen "zen-tilan" eli se ei ole heilahdellut niin paljon mitä se vaikkapa alkuvuodesta teki.

Ehkäpä se sisäinen rauha saapuu joskus tähänkin mustaan mieleen...

Niin ja vielä vähän asian vierestä... Näin taas viime yönä pitkästä aikaa unta, jonka muistan ja se oli todella outo. Näin unessa itseni alasti (no oli minulla sentään housut jalassa) ulkopuolisen silmin nähtynä ja olin uskomattoman lihava. En sellaisella tavalla lihava, että läskit roikkuvat vaan niin, että olin "kiinteä" lihava. Vartaloni oli erittäin paksu mutta kuitenkin kiinteä ja se muistutti ehkä päärynää. Mikä lienee sitten tuon unen takana, sanoisinpa, että erittäin kummallista... O.o

13 kommenttia:

Noomi kirjoitti...

No niin, hyvä hyvä, edistystä jokatapauksessa. Itseasiassa suurta edistystä!

Edelleen jauhan tätä mantraani siitä, että niitä taitoja voi opetella. Sitten kun pääset sen fiiliksen yli, että tulee paniikki ja päässä takoo ainoastaan, etten osaa, etten osaa, niin siinä vaiheessa deittaluistakin tulee helpompaa.

Eli kai niitä pelkopotilaitakin altistetaan niille peloilleen pikkuhiljaa.

Ollaanhan mekin jo keskusteltu vaikka kuinka kauan.

Joten sinä osaat, ja sun kanssa on hauska keskustella. Sun pitää vaan jotenkin päästä niistä en kelpaa, en osaa, oon huono jne. jne fiiliksistä eroon.

(Tässä pata kattilaa soimaa, mutta minä ehkä juuri siksi minä tunnistan ylipäätään jotain noissa fiiliksissä).

ALoita siis ensin jostain vähemmän vaikeasta kuin treffit. Harjoittele pelkkää yleistä keskustelua ihan kenenkä tahansa kanssa. Ja tarkoitan tällä ihan ketä tahansa. Ensin tuttuja ja sitten tuntemattomia. Eikä niitten keskustelujen tarttee olla pitkiä. Kysyt vaikka tuntemattomalta bussipysäkillä jonkin bussin reitistä. (Tiedän että kuulostaa pöljältä neuvolta, mutta tuossa se harjoitus onkin lähestyä tuntemattomia ihmisiä ja suoriutua keskustelusta ilman sen suurempia paineita sen suhteen, että siitä pitäisi saada jokin hieno keskustelu aikaiseksi.) Sitten vaan kiität ja jatkat matkaa.

Eli silloin sinä opettelet tilanteen haltuunottoa. Sinä kysyt, sinulle vastataan, sinä lopetat keskustelun ja lähdet pois. Eikä tarttee miettiä yhtään sen enempää koko tilannetta.

En rehellisesti sanottuna tiedä, miten hyvin tuo toimii käytännössä, mutta koska edelleenkin uskon,että mitä tahansa voi oppia, jos ihmiset lentää kuuhun ja rakentelee tietokoneita, niin kyllä näitäkin taitoja on yhtälailla pakko oppia, jos vaan tekee riittävästi tylsiäkin toistoja.

Niin pianoakin opetellaan soittamaan. Sata triljoonaa mekaanista toistoa ennen vaikeampaa harjoitusta. PÄtee todennäköisesti kaikkeen muuhunkin.

Rippu kirjoitti...

Hei, tämähän oli mahtava juttu! Jos jännittäminen ja takeltelu osoittaa olemattomia sosiaalisia taitoja, niin puolet ihmisistä olisivat erakkoja. Minusta on ihan normaalia vähän sekoilla sanoissaan, varsinkin kun kyseessä on noinkin "odotuksia nostattava" tapahtuma, kuin mahdollisen kumppanin (tai harmittoman huviseuran) tapaaminen.
Et kertonut minne tapaaminen oli sovittu / mitä teitte, mutta kynnystä jännittäviin tilanteisiin voisi madaltaa monellakin tapaa. Minun vinkkini tähän on se, että ei ainakaan kannata ensimmäisellä kerralla lähteä kahville, vaan mennä TEKEMÄÄN jotakin. Niin, että ei tarvitse nököttää vain kasvokkain, ja esittää sarjatulella täsmäkysymyksiä ja vaikuttaa älykkäältä. Toiseen voi tutustua pikkuhiljaa jonkin yhteisen tekemisen lomassa. Samalla juttukin soljuu vapaammin ja itsestään, eikä tarvitse kokoajan keksimällä keksiä jotakin fiksua sanottavaa. Ja minusta monesti se "tekeminen" (miten toinen suhtautuu asioihin, ottaa tilan haltuun ja toiset huomioon) on kertovampaa kuin kuulustelutilaisuus kahvilan peräpöydässä. Epämuodollisimmissa tilanteissa sitä yllättäen huomaa puhuneensa asioista, jotka ovat itselle tärkeitä, ja niin ollen tieto niistä välittyy toiselle ilman "montako sisarusta sulla" on ja "mikä on sun lempiruoka" -tivaamisia.
Noniin, menikö tämä taas paasaamisen puolelle? :D

Ainiin: toivottavasti et ajattele, että tämä näennäinen vesiperä oli jokin lopullinen todiste sille, että ei kannata yrittää mitään. Minunhan on helppo täältä huudella, mutta kun luin tätä kirjoitustasi, minulle tämä huusi ennemmin ALKUA kuin loppukaneettia. Todistettavasti sulla on munaa tarttua toimeen, ja toivottavasti osaat itsekin nähdä sen niin. Jos nyt käykin sitten niin, että et löydä nettitreffeiltä ketään "siinä mielessä", niin ehkä voit ainakin tavata ihmisiä? Se on aina plussaa pankkiin :)

Urpo Turpo kirjoitti...

Noomille:

Ollaanhan mekin jo keskusteltu vaikka kuinka kauan.

"Keskusteltu" ja "keskusteltu"... Onhan se aivan täysin erilaista olla yhteydessä netin välityksellä kuin kasvokkain. Netissä on helpompi avautua kuin luonnossa mutta nettikeskusteluissa ei näe sitä sanatonta viestintää. Keskustelu oikeassa elämässä on sitten juuri päinvastoin eli ei tule niin helposti avauduttua mutta siinä näkee sitten toisen ilmeet ja eleet.

Harjoittele pelkkää yleistä keskustelua ihan kenenkä tahansa kanssa.

Oikeastaan tuollainen keskustelu, jolla on jokin selkeä tavoite (vaikka esim. tuo bussireitin tiedustelu), ei tuota kovin paljon ongelmia. Kyllä minä pystyn kohtuu vaikeuksitta vaikka kysymään tuntemattomalta tietä, jos olen eksyksissä ja jonnekin pitäisi päästä. Ongelma on lähinnä siinä vapaamuotoisessa keskustelussa, jolla ei ole mitään selkeää "tavoitetta".

Ripulle:

Minun vinkkini tähän on se, että ei ainakaan kannata ensimmäisellä kerralla lähteä kahville, vaan mennä TEKEMÄÄN jotakin.

Ja nyt sinä vasta sen sanot! Grr... No ei vaineskaan. Olen aikaisemmin pannut merkille tuon seikan itsekin, että minun on paljon helpompi lähteä liikkeelle ja tekemään jotakin verrattuna vaikka siihen kahvilla nököttämiseen. Niin ja arvaapa huviksesi mikä oli ympäristö nuilla treffeillä... Aivan oikein, kahvilahan se... Kun sitä on niin yksinkertainen, tyhmä ja kaavoihinsa jumittunut, niin ei sitten oikein keksi mikä olisi sopivaa tekemistä treffeillä, jossa toiseen tulisi tutustuttua mutta ei kuitenkaan tarvitsisi olla koko ajan äänessä.

Noniin, menikö tämä taas paasaamisen puolelle?

Meni ja reilusti. ;)

Todistettavasti sulla on munaa tarttua toimeen, ja toivottavasti osaat itsekin nähdä sen niin.

Niinpä niin, muna kourassa matkalla kohti uusia pettymyksiä...

Anonyymi kirjoitti...

" Ongelma on lähinnä siinä vapaamuotoisessa keskustelussa, jolla ei ole mitään selkeää "tavoitetta"."

Ok - tämä oli aika oleellinen pointti ongelmaasi liittyen.

Ymmärrän nyt ehkä tilannettasi hieman paremmin.

Ripun neuvot olivat loistavia. Kannattaa tosiaankin valita treffeille jokin sellainen juttu/tekeminen, jossa itse on vähän niinkuin omalla maaperällään.

Sitäpaitsi suurin osa naisista pitää siitä, että mies on keksinyt jotain muutakin kuin kahvila/leffa-skenaarioita.

-Noomi

Urpo Turpo kirjoitti...

Kannattaa tosiaankin valita treffeille jokin sellainen juttu/tekeminen, jossa itse on vähän niinkuin omalla maaperällään.

Helpommin sanottu kuin tehty...

Hei tuutko mun kaa treffeille, koodataan yhdessä vaikka jotain pikkuohjelmaa, väsätään tietokantaa tai kattellaan jotakin sarjaa... Ai, ei kiinnosta... No joo, ookke moi...

Noomi kirjoitti...

:) No kai niitäkin naisia täytyy olla olemassa, joita nuo alla olevat puuhailut innostavat. Täytyy kyllä myöntää, että lähipiirissäni niitä ei pyöri, mutta toisaalta, yksi tuollainen nainen riittänee, jos sen vain jostain löytää.

Toisaalta, edelliset toimintamallit eivät ole so far toimineet, joten ehdottelen taas uusia.

Mene kansalaisopiston kokkauskurssille. Opit samalla jotain hyödyllisä ja niissä on ehkä mahdollisuus tehdä pareina jotain ruokia. (Olin kerran sellaisella yhden kaverini kanssa. Se kesti pari iltaa ja oli kivaa ja hyödyllistä).

Tai vielä parempi. Mene tanssikurssille. Olen kyllä tainnut sanoa tästä jo.

Mielestäni tuota kyllä oikeasti kannattaisi kokeilla.

Siellä on taatusti aina enemmän naisia kuin miehiä.

Ja kyllä siis niille treffeille voi leffaankin mennä, ei se mikään huono vaihtoehto mielestäni ole. Siinä ainakin saa katsella jotain:)


Ai niin, ja vielä niistä vapaamuotoisista keskusteluista. Siis jos se ongelma on oikeasti se, että ne on susta vaikeita koska niillä ei ole selkeää tavoitetta, niin senkin voi korjata. Teet mielessäsi sille keskustelulle tavoitteen ja sitten vain ohjaat sitä siihen suuntaan.

Tosin epäilen, että tuo ei ole se oikea ongelma, vaan että se on jokin huomattavasti hankalampi, kuten että olet ylikriittinen itseäsi kohtaan ja se estää sinua rentoutumasta ja sitten se paniikki iskee eikä sanaa saa suusta.

Osaisitko hieman kuvailla vielä tarkemmin mitkä aspektit koet ongelmalliseksi toisiin ihmisiin tutustumisessa. Siis ihan rautalanka-mummomallina.

Erityisesti siitä lähtökohdasta, että mitä tunteita sinussa herää, kun sinun pitäisi keskustella niitä näitä jonkun kanssa.

Tunnetko pelkoa, häpeää, avuttomuutta, vai jotain muuta, vai onko kyseessä puhtaasti vain epäonnistumisen pelkoa, joka on niin lannistavaa, että se estää puhumasta.

Vai etkö vain keksi mitään kysyttävää?

Kysyn näitä varmaankin itsestäänselvältä tuntuvia kysymyksiä, koska yritän paremmin ymmärtää, että mikä itseasiassa on se ongelman ydin, sillä voi olla, että olen käsittänyt sen väärin.

Urpo Turpo kirjoitti...

Mene tanssikurssille.

Miksi kaikki ehdottavat aina tanssikurssia?(!) Kun kävin lanttumaakarin luona juttusilla, niin hänkin ehdotti tuota. Ja vaikka olin jo kerran aikaisemmin sanonut, ettei tanssiminen kiinnosta, niin siitäkin huolimatta hän jankkasi siitä toisella kerralla.

Osaisitko hieman kuvailla vielä tarkemmin mitkä aspektit koet ongelmalliseksi toisiin ihmisiin tutustumisessa.

En oikein tiedä sitä itsekään, niin hankala sanoa. Ehkä tuosta aiheesta voisi joskus yrittää kirjoitella oman postauksensa, saa nyt nähdä...

Rippu kirjoitti...

No okei, MIKÄ sinua sitten kiinnostaa? Siis "pikkuohjelman koodaamisen, tietokannan väsäämisen ja sarjojen katselun" sijaan? Ottaen huomioon, että kiinnostus ei ole sama kuin jonkin asian täydellinen hallinta? Oletko miettinyt, että joskus suurimman palkinnon voi saada, kun menee hieman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Ei se ota jos ei annakkaan. (Nojoo, tuo oli kyllä latteinta ikinä, myönnetään :D )

(Ehkä hieman ontuvana)esimerkkinä elävästä elämästä: Minulle on aina ollut hirveän vaikea sanoa ei (oman perheen ulkopuolisille) henkilöille. Kerran sitten hyppäsin tuntemattomaan, sanoin "EI", ja sain suurimmat itsetunnonkohotusbuustit elämässäni. Ja kappas vaan, se poiki sellaisen dominoefektin elämässäni, etten olisi ikinä voinut kuvitella. Itsessään asia, josta kieltäydyin ei sinällään ollut kovin merkityksellinen suuntaan tai toiseen. Merkittävämpää tässä oli se, että
olisin voinut toimia niin kuin aina - eli hypätä kiltisti kun käsketään. Mutta tein sillä kertaa toisin, koska itse päätin, että mitään pahaa ei tapahtuisi, vaikka sen pienen hetken se teetti tuskaa.

Tanssikurssin tuputtamisessa saattaa siis tavallaan ollakin järkeä. Saatat innostua tanssista - tai sitten se ei kiinnosta sinua edelleenkään tippaakaan. Saatat tavata mukavia ihmisiä - tai ehkä vain tunnet itsesi entistä enemmän kiusaantuneeksi. Ehkä musta aukko tanssisalin keskellä nielaisee sinut - tai sitten saatat oppia muutaman askeleen tangoa. Voit jopa huomata pysyväsi rytmissä - tai saatat kompuroida kuin mikäkin urvelo. Ehkä Hanna tai Pirkkokin huomaa saman. Saatat päätyä tanssioppilaskollegasi Keken kanssa lasilliselle tanssitunnin jälkeen. Kenties Keke tuntee Mikon, jonka sisko Kaisu tarvitsee apua luotsaamansa vapaaehtoisjärjestön kotisivujen teknisiin ongelmiin. Et enää koskaan astu tanssisalin ovesta sisään. Et tanssi elämässäsi enää askeltakaan. Kappas vaan, se ei haittaa sillä Kaisu on paitsi kuuro myös enemmänkin puistopyöräily-tyyppiä. Teillä ei ole ikinä epämukavia hiljaisuuksia, eikä kamala musiikkimakusi ole ongelma. Ja elätte onnellisena ydessä toisinaan koodaillen jotakin kivaa. Nojoo, ehkä tajusit jo pointtini...

Anonyymi kirjoitti...

Siksi - koska kaikki naiset aina valittaa, että miehiä ei tanssikurssit kiinnosta:) Eli että niillä ei pyöri miehiä.

Hei, minä täällä edelleenkin vaivaan ja esitän tyhmiä kysymyksiä ja ideoita, mutta satuin hetki sitten tämmöisille nettisivuille

http://www.anxietysupportnetwork.com/index.php

kun googlailin ylisuojelevista vanhemmista (johtuen ihan muista ongelmista elämässäni), niin siis näillä sivuilla joku häiskä selitti jotain noista sosiaalisten tilanteiden ahdistavuudesta ja ajattelinkin samantien kysäistä, että onko kokemasi jotain samankaltaista?

(En siis muuten käynyt niitä sivuja erityisesti läpi, joten en ota mitään vastuuta siitä, mitä siellä on ja kuinka aiheesta tai asian vierestä).

Toinen nettisivu, tai itseasiassa testi, jonka saattaisit kokea mielenkiintoiseksi, on tämä:

http://www.tunnelukkosi.fi/testi.php

Tein itse tuon testin juuri, ja johan pomppasi. Huomaan,että minulla on yksi jos toinenkin ongelma, joille löytyi nyt jonkinlainen syy-seuraus-yhteys, vaikka olinkin tiedostanut ne jollain tapaa jo aiemminkin, mutten vain oikein tajunnut mistä ne juontaa juurensa.

No, voihan se olla, että nämä minun höpöttelyni ovat taas yhtä tyhjän kanssa, mutta kato nyt kuitenkin.

noomi

Urpo Turpo kirjoitti...

Ripulle:

Mikä minua kiinnostaa nuiden asioiden lisäksi, mietintäänpäs... Ööö... Naiset? Nojoo, loppujen lopuksi kun mietin nuita itseä kiinnostavia juttuja, niin eipä niitä kovin paljoa ole nuiden lisäksi. On niitä lisäksi muutamia muitakin, mutta en ala niitä tässä paljastamaan, sillä en halua, että joku tunnistaa minut tästä blogista. Mainittakoon kuitenkin, että ne muut mielenkiinnon kohteet ovat melko tyypillisiä "miesharrastuksia" ja sellaisia, joita harrastetaan itsekseen.

Ja kyllä, tajusin pointtisi: minun on saatava muutosta tähän kamalaan musiikkimakuni mikäli haluan saada parisuhteen muun kuin kuuron naisen kanssa.

Noomille:

Katsoin tuota ensimmäisen linkin takana ollutta sivua ja niistä sivun alussa olleista kohdista neljään ensimmäiseen voisin laittaa ruksin. Sivustolla oli aika paljon kaikenlaisia pitkiä kirjoituksia, joita en jaksanut rueta kahlaamaan läpi, joten en osaa sanoa mitä kaikkea minua koskettavaa sieltä voisi löytyä.

Tuolla toisella sivulla oli ihan liian paljon kysymyksiä/kohtia (54 kpl), joita olisi pitänyt miettiä liian kauan. Tunnen syyllisyyttä jos en toimi toisten odotusten mukaan. Ei kuvaa minua lainkaan, kuvaa minua vähän, kuvaa minua toisinaan, kuvaa minua melko usein, kuvaa minua usein tai kuvaa minua täysin. Hmm, mitähän tähän laittaisi... Tuo edellinen x 54 = pitkä kyrpä otsassa.

Ei sen puoleen, lanttumaakari antoi vinkin kirjasta, joka käsitteli tuota aihetta. Luin ko. kirjan ja kyllähän sieltä löytyi sellaisia kuvioita, jotka kävivät minuun.

Ja lopuksi tanssimisesta yleensä... Kerran olen joutunut oikeasti tanssimaan ja hyi helvetti miten siitä meni pää pyörälle. Jos olisin tanssinut vielä pari muuta kappaletta tuon yhden lisäksi, niin olisin varmasti kaatunut lattialle.

Toisekseen en ole ymmärtänyt sitä tanssin "jujua". Mikä siinä on niin hienoa hytkyä musiikin tahdissa pitkin lattioita? Naiset tietysti voivat vedota, että "Oi miten ne pikkupöksyt kastuivat, kun se Reino osasi viedä niin taidokkaasti" eli heille syy voisi olla ilmeisesti joku tunne, jonka tanssi aiheuttaa. Minä en ole koskaan sellaista kokenut, joten tanssijat: pitäkää tunkkinne.

Noomi kirjoitti...

En itsekään jaksanut niin niihin muihin sivuihin perehtyä, mutta siis kiinnitin lähinnä huomiota niihin muutaman statementiin siinä sivulla, mistä se viimeinen oli minusta hiukkasen outo. Tai kertoi ehkä lähinnä kirjoittajan omista kokemuksista.

Luulen siis kuitenkin tuon sivun perusteella nyt hieman paremmin ymmärtävän ongelmaasi. (En väitä, että ymmärrän sitä vieläkään, mutta ymmärrän siitä ehkä nyt jotain verrattuna aikaisempaan).


Niin - ja ei kannata vaivautua tanssimaan. Se ei selvästikään sovi sinulle. Ehdotin sitä lähinnä sen takia että a) siellä tapaa naisia b) niiden kanssa pääsee pakostakin lähikontaktiin.

Ymmärrän nyt kuitenkin tuon yllä mainitun sivun esimerkkien perusteella, että neuvoni ovat olleet yhtä järkeviä kuin yritys sammuttaa tulipaloa teemitalla.

Tuo sinun ongelmasi on mielestäni enemmän sen verran psykologista laatua oleva, että sanon nyt kuitenkin jälleen kerran. Tarvitset tuohon jonkinlaisen terapeutin apua.

En usko, että tuo ahdistus sosiaalisiin tilanteisiin liittyen poistuu sillä, että mietit sitä enemmän, tai millään mekaanisella harjoitteella, mitä olen tähän mennessä yrittänyt toitottaa, koska olen käsittänyt oneglmasi väärin.

Vaan mielestäni asia jollain tavalla kietoutuu minäkuvaasi ja tapaasi hahmottaa maailmaa ja muita ihmisiä, joten tuollaisia asioita ei ihan noin vain muuteta itse, koska niille yleensä on itse aika sokea. Sen takia sitä ulkopuolista apua tarvitaan, jotta joku toinen osaa paremmin puuttua sellaisiin toiminta- ja ajattelumalleihin, jotka ovat haitallisia yksilölle itselleen.

Eli, etsi nyt vaan ihan kiltisti joku terapeutti tai vähintäänkin joku elämäntaitovalmentaja tms. joka auttaa sinua käsittelemään niihin tilanteisiin liittyviä ahdistuksia ja pelkoja sellaisella tavalla, mihin et pysty yksinäsi.

Vaikka sanon tämän itse, niin luulen, että toi ylläoleva on paras neuvoni sinulle tähän mennessä.

Urpo Turpo kirjoitti...

Eli, etsi nyt vaan ihan kiltisti joku terapeutti

Joojoo... (tapahtuu ehkä seuraavan vuosikymmenen aikana).

Noomi kirjoitti...

Hei - vielä pieni kommentti liittyen edellisiin sanomisiini. Jostain tuntemattomasta syystä huomasin vasta nyt Ripun pitkän ja hyvän selityksen niistä tanssikurssien tai uusien asioiden kokeilemisen hyödyistä. Oli vähän noloa- kun sen jälkeen totesin vaan tyynesti,että ei sun kannata mennä tanssimaan...

No - mutta siis siitä olen täsmälleen samaa mieltä Ripun kanssa, että jotenkin sinun on pakotettava itseäsi pois niiltä omilta mukavuusalueilta ja alettava tekemään asioita toisin.

Koska eikös ihan samat lainalaisuudet päde koodaamiseenkin. Jos yksi tapa osoittautuu huonoksi tai tuloksia aikaansaamattomaksi, niin kokeillaan toista ja hylätään se entinen tapa.

Eli kiltisti nyt vaan sitä terapeuttia kehiin jos ei tanssikurssit tai muut itseä lähtökohtaisesti kiinnostamattomat asiat innosta.

En tiedä helpottaisiko se asian ratkomista, että yrittäisit pilkkoa tilanteen/ongelman jotenkin osiin ja sitten suorittaa yksi kerrallaan tehtäviä pois.

Koska jos yhtäaikaa pitää koko ongelma saada ratkottua sillä, että a) saadaan seuraa b) muututaan sosiaalisemmaksi c) muutetaan koko elämä niin itsestäni ainakin tuntuisi aika ylivoimaiselta.

Sen sijaan mielestäni tuossa Ripun jutussa on ideaa, askel kerrallaan vaan. Pitää vaan määrittää se ensimmäinen askel ja minusta se eka olisi se, että selvität ongelman ytimen. Ja jos se ydin on tuo sosiaalinen ahdistus, mistä ilmeisesti tuntuu kärsivän muutama muukin ihminen tässä maailmassa, niin sitten selvität mitä se on, mitä sille voi tehdä ja mistä saat siihen apua.

Vasta sen jälkeen alat miettimään sitä muun elämän fiksaamista, kuten kavereita ja naisia.

Koska selvästikään tuo jälkimmäinen ongelma ei tule korjaantumaan, ennenkuin tuo ensimmäinen juuri ongelma on hoidettu ja ylipäätään tunnistettu.

Muutoin se on vähän kuin yrittäisi perse edellä puuhun.

Mutta jotain siis sinun täytyy tehdä toisin kuin ennen. Olkoon se toisinteko sitten vaikka se, että tunnistat itsellesi jollain keinolla tuon ongelman ytimen noin ensi alkuun. En valitettavasti tiedä miten se helposti tapahtuu, mutta sen takia ehdotinkin niitä tunnelukkotestejä ja ammattilaisia.