13.7.2011

Onko koolla väliä

Otsikon aiheesta voi arvata mitä tämä kirjoitukseni tulee käsittelemään. Jos et arvannut, niin peniksen mitastahan tässä on nyt kyse.

Eräänä kauniina ja lämpimänä kesäaamuna, auringon juuri sirotellessa ensimmäisiä säteitään kostealle kesänurmikolle, lueskelin sanomalehteä ja sattuipa siinä sivuja käännellessä silmääni nuorten sivuilla ollut "Lääkäri vastaa" -palsta. Palstalla nuori saa esittää lääkärille kysymyksen, jota ei ehkä muualla uskaltaisi tai kehtaisi kysyä. Kysyjä esitti juuri tuon otsikossa olleen kysymyksen, johon lääkäri vastasi asiallisesti niitä näitä mitä nyt yleensä tuohon kysymykseen vastataankaan.

Se, mikä kohotutti kulmakarvojani tuossa vastauksessa oli se, että lääkäri kertoi peniksen keskimitan olevan lepotilassa n. 9 cm. Erektiossa keskimitta oli luokkaa 14 cm. Ihan uteliaisuudesta etsin tietoa tuosta lepotilan keskimitasta ja tuota luokkaa se taitaa olla, ainakin seksuaaliterveysklinikan sivuilta löytyvän tiedon mukaan. Otannat nuissa mittaustutkimuksissa eivät olleet mitään suuria mutta sen verran isoja kuitenkin, että varmaan ovat tulokset ihan suuntaa antavia.

Niin, se asia mikä kohotutti kulmia oli se, että minulla lepotilan mitta on alle tuon keskiarvon, kun taas erektiossa se on yli keskimitan (jos joku haluaa tarkempia mittoja, niin tulkoon itse henkilökohtaisesti mittaamaan). Onhan se toisaalta hiukan huvittavaa, että elin voi pidentyä puolella tai jopa tuplatakin pituutensa. Voisikin todeta, että ei ole koiraa karvoihin katsomista...

Sarjassamme: kummallisuuksia luonnosta

Ei kommentteja: