10.1.2011

Puujalka

Miksi yksinäinen mies ei ole lihava?

-Pitkän työpäivän jälkeen kotiinsa palattuaan hän katsoo jääkaappiin, toteaa "mjääh" kaapin olessa tyhjä ja painuu sänkyyn nukkumaan.

Miksi parisuhteessa elävä mies on lihava?

-Pitkän työpäivän jälkeen kotiinsa palattuaan hän katsoo sängyllä makaavaa naista, toteaa "mjääh" ja painuu jääkapille syömään.

Mutta se siitä aiheen liittyvästä puujalasta ja sitten itse aiheeseen... Taas joulun ja loppiaisen välisenä aikaan painoni nousi muutamalla kilolla. Olen huomannut, että painoni tahtoo nousta kesälomalla ja juuri joulun aikaan. Suurin syy lienee yksinkertaisesti vain se, että liikkumiseni lopahtaa juuri lomien aikaan. Töihin matkatessani saan aina hyötyliikuntaa ja kun lomalla sitä ei ole, niin paino nousee väkisinkin vaikka syömisiään pyrkisi pitämään pienempänä.

Jos vertaan siihen mitä painoin aikuistumisen kynnyksellä eli siinä ennen armeijaan lähtöä ja nyt tätä päivää niin painoa on tullut kymmenen kiloa lisää. Tosin vuosiakin on siinä samassa kulunut saman verran eli n. 10 vuotta. Ihannepainoni olisi suunnilleen kuutisen kiloa nykyistä pienempi ja olin siinä viimeksi noin parisen vuotta sitten. Jos miettii tuota ihannepainoaikaani niin silloin nuo loma-aikaan tapahtuneet lihomiset sai vielä pudotettua takaisin tekemättä juuri mitään eli palaamalla vain arkirutiineihin. Mahtaako sitten tuo lisääntynyt ikä muuttaa kroppani toimintaa kun paino ei putoa enää palaamisella arkeen.

Tuo lisäkilojen tulo ei ole vaikuttanut positiivisesti mielialaani. Aikaisemmin jos painoni nousi muutaman kilon niin se ei vielä näkynyt oikeastaan mitenkään vartalossani. Nyt kuitenkin lisäkilot näkyvät jo selvästi kasvaneena mahana ja eikä se ole minusta kovin miellyttävä näky vaikka maha ei olekaan vielä mikään varsinainen kaljamaha. Niin housujen vyötärön kasvamisena, myös joissakin liikkeissä tuon lihomisen jo alkaa tuntea. Esimerkiksi kyykistyessä tai kumartaessa tuntee miten maha vähän "ottaa kiinni". Kaikki nuo asiat vähän latistaa mieltä jo näiden muutamien muiden "mielenpiristäjien" lisäksi...

Ei kommentteja: