18.1.2011

Mitähän tämä tarkoittaa?

Joku yö sitten näin taas outoa unta. Olin jossain tapahtumassa, jossa oli paljon ihmisiä. Tämä tapahtuma vaikutti virkistyspäivältä tai joltakin vastaavalta. Paikka oli jollain tavalla erikoinen sillä se ei ollut mikään tavallinen rakennus ja huone missä ihmiset olisivat olleet. Kuitenkin unesta sai sellaisen tunteen, että olin koko aika sisällä jossakin rakennuksessa ja tämä paikka oli iso. Tilat olivat tällaisia avoimehkoja käytäviä tai pikemminkin aulatilojen tyyppisiä, joissa oli paljon tilaa ja portaita eri kerroksien välillä. Yksi unesta mieleenjääneitä asioita oli, että tämän paikan eri tiloissa oli paljon viherkasveja, joista jotkin olivat hyvinkin suuria, korkeudeltaan pienen puun veroisia.

Ja mitä tulee näihin ihmisiin... Heitä oli siis paljon ja kaikki olivat enemmän tai vähemmän tuntemiani. Joukossa oli paljon niitä, jotka olivat oikeassa elämässä samaan aikaan yläasteella tai lukiossa minun kanssa. Näkyi joukossa olevan muutamia opettajiakin ja henkilöitä muistakin asiayhteyksistä kuin koulusta. Siinä oli sitten alkamassa jokin juttu ja ihmiset kerääntyivät jonoon. Tämä juttu oli sellainen, että se piti kulkea läpi pareittain ja tietystikkään minulla ei paria ollut. Koitin hipsiä takaisin tilaan, josta ihmiset olivat tulleet. Ajattelin, että josko siellä olisi vielä joku ilman paria, jonka kanssa voisin osallistua. Siellä oli enää vain yksi nainen jäljellä mutta ennen kuin kerkesin tehdä mitään, jostain ilmestyi muutamia muita ihmisiä ja tämä nainen lähti heidän matkaansa. Jäin vain siihen paikalleni ja ajattelin "taas niin tyypillistä, jäin taas itsekseni". Tähän sitten lopulta heräsin.

Mietityttää vain mistä tuokin uni kumpusi... Varmaan tämä pitkään jatkunut yksinäisyys alkaa tunkeutua uniinkiin vai lieneekö minulla alitajunnassa jonkunlainen pelko, että jään harhailemaan tähän elämään yksinäiseksi ja kadonneeksi sieluksi...

Ei kommentteja: