30.3.2014

Kvartaalin viimeinen

Pesin nyt viikonloppuna talvitamineita pois, kun enää ei ole pahemmin ollut niille tarvetta. Mennyt talvi oli kyllä käytetyn vaatetuksen nimissä melko poikkeuksellinen. Talven kylmyydestä kertoo jotain se, että paksulla toppatakilla oli kaikkein vähiten käyttökertoja tämän talven aikana kuin mitä aikaisempina talvina. Nyt pidin sitä vain tammikuun kovimmilla pakkasilla ja taisi sille olla muistaakseni vähän käyttöä myös marras-/joulukuussa. Muina aikoina pärjäsinkin sitten hyvin kevyemmän takin ja fleecen yhdistelmällä.

Mikähän tähän minun makuaistiini on nyt tullut... Tämän viikonlopun aikana on alkanut muutamien ruokien syöminen tökkiä erittäin pahasti vastaan. Tänään esim. sellaisen pienen salaattilautasellisen syöminen kesti 20 minuuttia, kun rouskutin sitä pitkin hampain alas. Samoin on alkanut tökkiä myös leivän (erityisesti ruis-), maidon ja kaurapuuron kohdalla. Ihmetyttää, kun ennen noiden kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. Sen kun on vain heittänyt ääntä kohti, niin sinne ovat uponneet. Hedelmien ja marjojen kohdalla ei ole vielä vastaavaa sattunut ja makaronilaatikkoakin söin tänään mielelläni. Vai onkohan tässä ehkä joidenkin ruoka-aineiden kohdalla tullut ylitettyä nyt joku neljännesvuosikiintiö, jonka täytyttyä näiden ruokien syöminen käy mahdottomaksi.

2 kommenttia:

Noomi kirjoitti...

Hmm. Ilman tuota salaattilautasta olisin kehitellyt tähän niinkin hienon ja ylianalysoivan teoreemahömpän, kuin että kehosi tietää mitä se tarvitsee ja mitä se ei tarvitse. Eli: kehosi ei välttämättä enää pidä maito- ja viljatuotteista. Haluttomuuttasi syödä niitä voitaisiin ikäänkuin pitää indikaationa siitä.

Mutta luulen tuon olevan liian kaukaa haettua. Todennäköisesti olet vain kyllästynyt.

Tai no voi sitä teoreemaa vielä vähän vääntää siihen suuntaan, että kehosi yrittää kertoa sinulle "syrjimällä" näitä ruokia, että syöt liian yksipuolisesti, eli että se kaipaa siis jotain muuta, jotta saisi lisää ravinteita.

Juusii, tässähän voi kohta alkaa perustaa jonkin oman lifecoachingtreenaus-blogin näillä ohjeilla. Tulen vielä kuuluisaksi ja saan rahaa.

Urpo Turpo kirjoitti...

Jos tuon salaattilautasen vetää yhteen vilja- ja maitotuotteiden kanssa, niin ehkäpä kehoni ilmoitti olevansa vain lihansyöjä ja syrji rehuaineita pois. Mutta ehkä kuitenkin kyse saattaa olla, että olen syönyt liian kauan samoja ruokia ja kyllästynyt niihin.

Jatka samaa rataa, niin kohta voit perustaa neuvontablogin. :)