31.5.2013

Mielikuvia puhelimessa

Tulipahan vain tuosta maanantaisesta työhaastattelusta mieleen eräs asia. Kun silloin aikaisemmin soittelin ja kyselin lisätietoja tuosta työpaikasta, muodostin mielessäni mielikuvan tästä luurin toisessa päässä olevasta henkilöstä pelkästään puheen perusteella. Mielessä muodostui kuva asiallisesta ja hommansa tietävästä henkilöstä. Haastattelun jälkeen saatoinkin sitten todeta, että tämä puhelimessa syntynyt mielikuva piti hyvin paikkaansa.

Vastaavasti muistui toinenkin samanlainen puhelimessa syntynyt mielikuva, kun tällä viikolla piti hoidella työasioita Luonnonraiskaajan edustajan kanssa sähköpostin välityksellä. Mieleen tuli elävästi viime syksynä käymäni puhelinkeskustelu tämän idiootin kanssa. En ollut vielä tuolloin nähnyt elävässä elämässä tätä kyseistä idioottia, mutta kuitenkin tuon puhelun perusteella muodostin erittäin negatiivisen mielikuvan hänestä. Joskus maaliskuussa jouduin käymään muiden kollegojen kanssa työmatkalla Luonnonraiskaajan luona ja samalla reissulla satuin näkemään tätä kyseistä henkilöä. Samalla sitten näin, että tässäkin tapauksessa aikaisemmin pelkästään puhelimen välityksellä syntynyt mielikuva piti paikkaansa. Jo pelkkä ulkoinen olemus (mm. takki auki keskellä kylmintä talvea, kengännauhat auki ja ihan liian pitkä TAKATUKKA) kertoi paljon ja myöskin käyttäytyminen näiden kollegoiden seurassa vahvisti käsitystä siitä, että tämä ko. henkilö on idiootti juntti, jonka kanssa en halua olla missään tekemisissä edes työasioissa.

Mutta mitä tässä nyt lopuksi voisi sanoa. Näköjään hyvin lyhyenkin puhelun perusteella toisesta voi tehdä yllättävänkin hyvin paikkaansa pitäviä päätelmiä.

Ei kommentteja: