26.2.2013

Apinan raivolla

Viikonlopusta suurin osa ja eilinen ilta meni raivokkaasti koodatessa. Nyt en ohjelmoinut sitä ensimmäistä vaan toista ohjelmaa. Pakko oli saada tuotakin hommaa etenemään. Ja oikeastaan parempi oli tehdä nyt tätä toista ohjelmaa, sillä sitä tehdessä on oppinut paljon sellaisia perustavanlaatuisia juttuja tai lähinnä miten niitä asioita kannattaisi jäsennellä. Niistä tiedoista on sitten enemmän kuin hyötyä tuota ensimmäistä sovellusta sohlatessa kasaan.

Tämänkin välipalaprojektin kanssa kävi muuten sillä tavalla, että ensin koodasin kerran, toisella kerralla yritin korjailla ja parannella ja lopulta kolmannella kerralla kirjoitin kaiken tyhjästä uusiksi, jotta sain siistityn version, jota tarvitsee enää vain viilailla. Ilmeisesti näissä ohjelmointihommissa on havaittavissa jonkinlainen kolmen koodauskierroksen kirous ennen kuin jotakin kunnolla toimivaa tulee uunista ulos. Mutta siitäpähän ne aina kehittyvät. Siinä mielessä hauskaa tämä olio-ohjelmointi, että kun yhden palikan on saanut tehtyä tarpeeksi yleiskäyttöiseksi ja virheettömästi toimivaksi, niin sen jälkeen siihen ei paljon tarvitse koskea ja sitä voi käyttää hyväksi sitten monessa eri paikassa. Tällä hetkellä taidot tai ehkä katsantokanta on vielä sen verran vajavainen ettei tämänkaltaisten yleisten palikoiden luontia osaa vielä hahmottaa tarpeksi ja välillä tulee sitten tehtyä sama asia monessa eri paikassa. Nytkin sovellusta tehdessä huomasin pari kertaa, että muutaman asian olisi voinut järkeistää vähän paremmin. Jälkiviisaus näyttää olevan tässäkin aina sitä parasta viisautta, josta voi ottaa opikseen.

On tässä myös pitänyt hieman yrittää valmistautua siihen työhaastatteluun. Olen etsiskellyt netistä kaikenlaisia juttuja missä on kerrottu esimerkkejä työhaastatteluissa esitettävistä kysymyksistä. Noita kysymyksiä ja niihin vastauksia miettiessä on muistunut mieleen ne vuosien takaiset aikaisemmat työhaastattelukokemukset. Yleensä niistä tilanteista on jäänyt mieleen yleisesti sellainen ahdistava tai epämiellyttävä olotila. Ympärillä on ihan täysin vieraita ihmisiä, jotka kyselevät kaikenlaisia kysymyksiä, joihin pitäisi antaa järkeviä vastauksia ja yrittää kertoa itsestään jotakin. Inhottavia sellaiset ympäripyöreät jutut kuin "kerro itsestästi" ja muut vastaavat.

Olen tätä kirjoitusta kirjoittaessa kuunnellut musiikka ja AI PERHANA, että nämä kaiuttimet on hyvät! :) Vieläkin nousee hymy huulille tästä äänenlaadusta, kun vääntää nuppia vähän enemmän kaakkoon. Joskus tekisi mieli tyypittää kunnolla nämä pöntöt mutta ei ole oikein kehdannut, kun naapurista voi ruveta kuulumaan hellasäröä, joka ei ole varmaankaan kovin toivottavaa.

Ei kommentteja: