23.10.2010

Päiväkirja

Sattuipa erästä mainosläpyskää lukiessa silmään eräs kirja, nimeltään Panopäiväkirja. Kannessa näytti lukevan vielä teksti "kirjaa ylös elämäsi panot". Tästä päättelin, että kyseessä taitaa olla päiväkirjatyylinen kirjanen, johon voi rustailla seksiseikkailuitaan. Ja netistä tutkailtuani tuota kirjaa päättelyni osui oikeaan.

Jo mainoksen nähdessäni hymähdin itsekseni. Jos minulle olisi tuo kirja niin se olisi täysin koskematon. Ei sillä etteikö siihen uskaltaisi kirjoittaa mutta kun minulla ei yksinkertaisesti olisi siihen mitään kirjoitettavaa... Niin... Näin on päässyt käymään, valitettavasti...

Jonkun kirjakaupan nettisivuilla oli kirjasta sanottu seuraavaa:

Yksin, kaksin vai ryhmässä? Kenen kanssa, ulkona vai sisällä? Kesto, asennot, mielentila, yleinen arvio? Kuka saa ja kenelle annetaan? Muistithan ehkäisyn? Historiaosuudessa luot katsauksen ensimmäisiin muistikuviisi erotiikan saralta sekä kartoitat tietysti myös sen ekan kerran tuntemukset. Samalla voit listata omat lempinimesi aktille ja siinä käytettäville elimille sekä erikoisimmat paikat, joissa olet vaakamamboa tanssahdellut.


Jotenkin minulle tuli heti mieleen, että aika amatöörien puuhastelua. Eihän tuollaisesta kirjasta saisi nopeasti ulos mitään tilastoja tai vastaavaa. Kertojen lukumäärät pitäisi laskea tukkimiehen kirjanpidolla, samoin eri panopaikat jne. Vähän tuohon tilastointiin liittyen... Etsiessäni hakukoneella tietoa tuosta kirjasta, sattui heti toisena hakutuloksena eräs blogimerkintä. Tämä henkilö oli jo vähän vienyt tuota päiväkirjan pitoa parempaan muotoon:

Jo vuosia sitten pohdin kuinka montaa on tullut päryytettyä ja aloin pitää pientä muistikirjaa. Myöhemmin siirsin kirjanpidon elektroniseen muotoon, simppeliksi Excel-taulukoksi. Sarakkeita on muun muassa vuosi, vuodenaika, maa, kaupunki, kansalaisuus, kaupalliset ehdot (maksullinen, maksuton, välimuoto), toteutetut temput (oraali, tavallinen yhdyntä, anaali jne), tapaamisen lukumäärä, suhteen muodostumistapa (yökerho, netti, liftari jne) ja myös ensimmäisen asennuksen paikka (kotona, hotellissa, autossa jne).


Tuollaisesta Excel-taulukosta alkaa jo saada vähän paremmin tietoa esille kuin paperille rustatuista merkinnöistä. Jos minä lähtisin tekemään jonkinlaista kirjanpitoa, niin minusta tuo Excel-taulukko ei olisi vieläkään sellaista mitä haluaisin. Minulle tuli mieleen jo heti kirjasen esittelyä lukiessa vaihtoehto, joka olisi minusta se kaikkein paras eli huolellisesti laadittu tietokanta. Sieltä saisi kyseltyä helposti kaikki kerrat ja tällaiset perus nippelinappelijutut. Mutta tietokannassa on se etu, että sieltä voisi saada vähän monimutkaisemmilla kyselyillä ulos paljon monipuolisempia tuloksia. Esimerkiksi voisi hakea kaikki ne tapaukset, joissa toinen osapuoli on tavattu yökerhossa ja kenen kanssa on oltu asennossa 69. Tuo nyt oli vielä yksinkertainen esimerkki mutta kaikkea tuollaista sieltä tietokannasta voisi saada paremmin ulos. Lisäksi kantaan voisi kirjoitella vaikka pienimuotoisia kuvauksia tapahtumista, joita sitten voisi myöhemmin etsiä erilaisten hakusanojen avulla.

Mutta eipä minun tarvitse päätäni vaivata tuollaisella kirjanpidolla. Veikkaan ettei sille ole tarvetta pitkään, hyvin pitkään aikaan jos ollenkaan...

Ei kommentteja: