1.10.2017

Harmaata

Satuin viikolla lukaisemaan juttua talojen suosituimmista väreistä.



Kuten jutusta näkee, niin suosituin ilmoitettu väri oli harmaa, sitten tuli punainen ja ruskea. Noista väreistä en kyllä yhtään ymmärrä ensimmäistä ja kolmatta. Muutenkin harmaa on niin ankean näköinen, niin kuka sellaisella haluaisi talonsa maalata? Nähtävästi näköjään kuitenkin yllättävän moni. Ruskeaakaan en oikein ymmärrä, tosin tietysti riippuu minkä sävyinen se ruskea on. Jos se on sellainen hyvin vaalea, niin ehkä se voikin käydä. Mutta joku paskanruskea tai sellainen tumma ei oikein minun silmään istu. Minusta se ruskea kävisi enemmän sellaisiin yksityiskohtiin, esim. nurkkapieli- ja ikkunanympäryslaudoituksiin. Punaista vastaan minulla ei ole sitten mitään sanomista. Se on sellainen sopiva väri rakennuksiin. Varsinkin kesällä se näyttää hyvältä vihreän luonnon rinnalla ja talvella se on omanlaisensa valopilkkku valkeiden hankien keskellä (jos niitä hankia yleensä tulee, ilmastonmuutos nääs).

Sellaista myös pohdiskelin, että kun Espanjassa päin rähisevät sen Katalonian itsenäistymisen kansanäänestyksen kanssa ja pamppu heiluu ja kumiluodit viuhuu, niin mikäköhän olisi sellainen asia, joka saisi niin ison ihmisjoukon mellakoimaan niin kovasti, että joukko jyräisi kaiken alleen ja mellakkapoliisitkin jäisivät toiseksi.

2 kommenttia:

Hehkuvainen kirjoitti...

Ei värillä väliä, kunhan se on punainen ;). Tykkään kovasti meidän talomme punaisesta väristä. Voisin mieluusti asua myös sinisessä talossa. Harmaa on vähän valju, mutta jotkut harmaat ovat ihan jees. Ruskeaa sen sijaan en oikein ymmärrä minäkään. Ainakaan sellaista tietyn ruskeaa (olen nähnyt rumia). Mutta kivahan se on ettei kaikilla ole saman värinen talo, tulee vähän vaihtelua.

Urpo Turpo kirjoitti...

Minä taas mietin, että minkälainen mahtaisi olla vihreä talo. Ja siinäkin sellainen tietty vihreä vihreä eikä mikään lötsähtänyt vihreä.