14.8.2017

Tuttua touhua

Jotenkin touhu kuulosti niin tutulta taas. Ja eikä ihmekään, viime vuonna lomalle olessani olen kirjoittanut aivan samasta asiasta. Eli lyhesti sanottuna eilen illalla naama oli lähes tämän näköinen:



Olen lomalla ollessani ohjelmoinut yhtä ohjelmaa ja homma tökkäsi illalla vaiheeseen, josta en päässyt eteenpäin. Tappelin ongelman kanssa vielä puoli yhdentoista aikaan illalla, jonka jälkeen nakkasin rukkaset nurkkaan. Aamulla heräsin jo jostain syystä puoli neljän aikaan ja heti tuo ongelma alkoi pyöriä päässä.

Tänä aamuna googlettelin ongelmaan ratkaisua. Yleensä sekin on melkoista neulan etsimistä heinäsuovasta mikäli ei osaa etsiä juuri tietyillä hakusanoilla. Välillä netistä ongelmiin apua etsiessä olen miettinyt, että mitenkähän herkästi muut ihmiset kyselevät ohjelmointiongelmiinsa apuja Q&A-sivuilta. Itse en ole kysynyt milloinkaan yhtäkään kysymystä. Aina on jotenkin löytynyt jonkinlainen keino, jolla on selvinnyt eteenpäin. Nytkin sain jotenkin oiottua ongelmat ja pääsin etenemään. Ja se tunne, kun saa jonkin ongelman ratkaistua:



Tiedä sitten mihin tökkää taas seuraavan kerran. Melko jakomielitautisen harrastus tämä ohjelmointi...

Ei kommentteja: