19.2.2017

Laskiaispullia


Juu eiku nääs semmonen asia mulla vaan oli, että ku laskiainen on tulossa ens viikolla, niin pitäis varmaan jotain laskiaispullaa leipoa. No eihän mulla mitään ohjetta oo ja muutenki on peukalo keskellä kämmentä näissä leivonta-asioissa, nii mää sitä nisuohjetta ettiskelin sieltä intternetistä. Siinä kuulkaas löyty sitten jostain juutuubista sellanen pullanleivontavideo, jossa semmonen kivannäkönen misukka oli just tekemässä sitä ihteään eli pullaa vaivaamassa.


No mää sitä vaivaamista aikani kattelin ja voi jumankauta minkälaista sotkemista! Hella jauhoja täynnä ja se ainesten sekottaminenkin. Oli ku ois joku veltto teinipoika ollu munaasa vatkaamassa, nii löysännäköstä oli koko touhu. Vaikka emmää mikään michelin-kokki ole, niin kyllä mulla jonkulainen käsitys on, että miltä sen touhun pitäs näyttää. Aivan onnetonta tää nykynuoriso!

Ja voi jumankauta toisen kerran se hella! Siinä oli hellan päällä vaikka mitä törkyä! Oli jauhoo, jauhopussia, leikkuulautaa, muovikauhaa ja kaikkee muuta. Jumankauta aivan hirvee tulipalon vaara! Siinäku ährää hellan päälle vahingossa, nii kämppä on aika äkkiä mustana. Kattokaa ny vaikka tätä jäppistä:

JUMANKAUTA UKKO TULESSA!

Ja tollasesta ne nuoremmat ottaa esimerkkiä. Mua huvita enää taas yhtää mikään!

2 kommenttia:

Hehkuvainen kirjoitti...

:D

Meissä jokaisessa asuu pieni Matti Näsä.

Urpo Turpo kirjoitti...

Niinpä. :)