28.8.2012

Uusjako

Mikähän ihmeen uusjako on nyt menneillään työpaikkojen suhteen? Tässä viimeisen kuukauden aikana on useampia työn kautta tuntemiani henkilöitä, niin omassa kuin asiakasyrityksissä, vaihtanut taloa tai siirtynyt talon sisällä toisiin tehtäviin. Ainahan on ollut pientä vaihtuuvuutta mutta monta ihan näin vähän ajan sisällä on jo vähän harvinaisempaa.

Mutta eipä taida tuo urakierto vielä osua minun kohdalle vähään aikaan. Sain tehtyä sen työhakemukseni valmiiksi ja täyttelin yhden yrityksen sivuilla avoimen hakemuksen. Luulenpa ettei sieltäkään kuulu mitään, koska hyvin harvoin olen nähnyt sen yrityksen hakevan uusia työntekijöitä. Tuo yritys kiinnostaisi kyllä, koska siellä saattaisi olla sellaista työtä, joka kiinnostaisi minua. Ylipäätään en oikein ole löytänyt haluamaltani paikkakunnalta sellaisia yrityksiä, joihin voisi laitella hakemuksia. Kun ei ole minkäänlaisia kontakteja, tai on mutta ne ovat ihan vääristä yrityksistä, ja ei pahemmin tunne yrityksia ja ihmisiä niissä, niin koen hieman hankalaksi tämän työnhaun.

Ei sen puoleen, ihan samanlaista se oli silloin, kun valmistuin koulusta. Ei ollut juuri minkäänlaista työkokemusta ja kontakteja, niin työnhaku oli kuin upottavalla suolla rämpimistä (+ siihen päälle vielä nämä huonot sosiaaliset taidot). No, ehkä yksi asia mikä on paremmin verrattuna tuohon aikaisempaan on se, että nyt plakkarissa on useampi vuosi työkokemusta. Eri asia vain sitten mitä hyötyä siitä on ja miten sen mahdolliset työnantajat katsovat, kun olen haluamassa töitä aivan toiselta toimialalta missä nyt työskentelen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä johonkin rekrytointi-yritykseen, joilla on erityisesti sinun alasi asiakkaita listoillaan. Jos puhelimitse on vaikeaa ottaa yhteyttä, niin laita sähköpostia ja CV:si, sekä pyydä tapaamista kasvotusten, jotta voit kertoa niille siellä lisää osaamisestasi. Jos sinulla on riittävästi sopivaa osaamista, voi olla, että sinut rekrytoidaan rekry-yrityksen kautta.

Urpo Turpo kirjoitti...

Hmm... Pitäisi varmaan tutkia tarkemmin tuollaistakin vaihtoehtoa ja tonkia nuita yrityksiä.