2.11.2017

Konttorilla

Kun Ruutuun sattui tulemaan katseltavaksi Konttori-niminen sarja, niin olen katsellut sitä aina aikani kuluksi. Siinä mielessä tuo kiinnosti, kun olen katsonut sekä britti- että jenkkiversion tuosta kyseisestä sarjasta. Ei tämä suomiversio oikein samalle tasolle pääse noiden kahden muun kanssa mutta kyllä siinä silti on ne samat myötähäpeää aiheuttavat elementit.

Ei tuota voi olla myös vertaamatta omaan työpaikkaan. Työpaikan konttori on melkein samanlainen avokonttori (meillä on sentään sermit, jotka Konttorin konttorista puuttuvat) kaikkine yksityiskohtineen. Esimiehillä on isot huoneet ja työntekijät saavat olla omissa pienissä lokeroissaan. Taukohuone on samanlainen, kopiokone kettuilee silloin tällöin ja muutenkin koko konttori on yhtä harmaa ja väritön.

Ihmiset sentään eivät ole ihan kuten tuossa sarjassa. Tai jos muistelee hieman menneitä, niin edellisellä työpaikalla tämä projektiääliö muistutti välilllä käytökseltään Konttori-sarjan konttorin johtajaa. Yritti välillä olla hauska mutta minua ne jutut eivät naurattaneet ollenkaan ja pari toimiston naistakin veti välillä herneitä nenäänsä. Juuri sellainen limaisen oloinen leukaparralla varustettu liero.

Mutta sepä niistä. Tätä on mukava aina luukuttaa silloin tällöin...


2 kommenttia:

Hehkuvainen kirjoitti...

Olen joskus katsonut puoliväkisin ehkä puolikkaan jakson jenkkikonttoria. Ei napannut yhtään, joten taidan pysytellä kaukana myös tästä suomiversiosta.

Jännästi on käynyt niin, etten ole katsonut kohta varmaan kuuteen viikkoon televisiosta muuta kuin pari elokuvaa DVD:ltä. Tämä on todella erikoista, sillä aiemmin televisio on ollut minulla päällä melkeinpä vakiona muun puuhastelun taustalla. Outoa.

Urpo Turpo kirjoitti...

Puolikkaan jakson katsomisella tuo sarja ei vielä kovin kummoisesti aukene. Ja onhan se omanlaisensa sarja, joka ei kaikkia nappaa. ;)

Eipä ole itsekään televisiota tullut katsottua, kovin vähäiseksi on sen laitteen tarve käynyt.