5.3.2017

Mussutusta muiden taloista

Kun on näitä talojen myynti-ilmoituksia tullut selattua enemmän ja katseltua niissä olevia valokuvia, niin monesti sitä mielessään arvostelee näitä asujaimistojen ratkaisuja/ominaisuuksia.

Tässä esimerkinomaisesti muutamia juttuja, mitkä nyppivät aina minua:
  • vinot sisäkatot (vaikeuttavat valaisimen valintaa ja ripustusta)
  • keittiön yläkaappien ja laipion väliin jäävä tyhjä tila (kerää pölyä)
  • kunnollisen arkieteisen ja kenkien pesupaikan puute (missä ne paskaiset kengät puhdistetaan, keittiön altaassako?)
  • korkeat ikkunat (etsitäänpä jostain telineet ikkunan pesua varten)
  • ylös nostettu tiskikone (se on fakta, että kone hajoaa ennemin tai myöhemmin ja se pitää saada alas, yksin asuvalle koneen nostaminen + vedet keittiön kaapistossa)
  • keittiön tiskialtaat, joissa vain "puolitoista" allasta tai vain yksi allas (käytännön keittiöhommissa nuo altaat aivan perseestä)
  • kodinhoitohuoneessa pyykkikoneen paikka pöytätason alla (yksinkertaisesti perseestä, sillä joillakin on päältätäytettäviä pesukoneita)
  • saunassa lauteilla ympäröity sähkökiuas eli se kiuas pojottaa jostain lauteisiin tehdystä aukosta (kiukaan huoltaminen mahdollisimman vittumasta ja tietysti helpompi polttaa itsensä siihen kiukaaseen)
  • ylipäätään ne saunojen lauteet, jotka peittävät melkein koko saunan pinta-alan (saunan lattia mahdollisimman vittumainen pestä ja puhdistaa, koska lauteet tiellä)

Noh, siinä näin muutamia. Nuokin olisi taloa rakentaessa sellaisia ihan pieniä asioita, jotka tulisi huomioida mutta jotenkin vaikuttaa sille, että näillä nykyajan rakentajilla on kaikki käytännön arkea helpottavat jutut unohtuneet aikoja sitten. Kaikki pitää tehdä mahdollisimman vaikeaksi huoltaa ja puhdistaa. Voisin veikata, että noita ratkaisuja haluavat taloihinsa ne pallinaamat kaupunkilaiset, jotka ovat asuneet koko ikänsä jossain kerros- tai rivitalossa, ja sitten päättävät, että rakennetaanpas kiva ja trendikäs omakotitalo. Tietäähän sen sitten mitä paskaa siitä tulee, kun nämä sisustuslehtiä liikaa lukeneet töhöt päästetään suunnittelemaan ja rakentamaan.

2 kommenttia:

Hehkuvainen kirjoitti...

Timo Rautiaisen sanoin: "Aina en tiedä mistä minä pidän mutta taatusti tiedän mitä minä vihaan." :D On hyvä, että sinulla on selvillä se mistä et tykkää, sekin auttaa sen oikean (asunnon) etsimisessä. :)

Urpo Turpo kirjoitti...

Tuotakin kappaletta tuli joskus aikaisemmin kuunneltua, joten siinäkin mielessä osuvasti sanottu. :) Se mikä ärsyttää kaikkein vähiten, on yleensä hyvä asia.