30.10.2016

Varastotilat

Eilen meni melkein koko päivä sisällä löhnöstellessä. Kun heräsin aamulla, satoi vettä. Kun menin illalla nukkumaan, satoi vettä. Ja siinä välissä satoi koko ajan vettä, hieman intensiteettiä vaihdellen. Tulipahan sitten ajan kuluksi taas katseltua netistä, että josko jossain olisi sopivaa taloa myynnissä. Yllättäen ei taas ollut mitään sellaista mikä olisi kiinnostanut. Myynti-ilmoituksia ja niissä olevia kuvia ja etenkin pohjapiirustuksia katsellessa olen laittanut merkille yhden asian. Nimittäin hyvin monessa talossa ei ole sisällä minkäänlaista varastotilaa. Siis sellaista ihan oikeaa varastovarastotilaa eikä esim. mitään vaatehuonetta. Jos tontilla sattuu olemaan autotalli, niin silloin tässä autotallissa on yleensä jonkinlainen varastotila. Tosin tällainen on usein kylmä varasto ja minä taas puolestaan haluaisin lämmintä varastotilaa. Harrastusvälineet on sellaisia, että niitä en mielelläni ulkona kylmässä pitäisi.

Vanhempien paikasta olen kyllä sen oppinut, että jos tällaista kunnollista varastotilaa ei ole, niin välillä se arki on melko tuskaista, kun niitä tavaroita on milloin missäkin. Kyllähän siellä kotona on varasto autokatoksen yhteydessä mutta sekin on hieman liian pieni tai sitten siellä on ihan liian paljon tavaraa ja sotkua (jälkimmäinen on kyllä se oikeampi vaihtoehto). Ja kaiken kukkuraksi, kun siisteyttä ja järjestystä ei pidetä yllä, niin välillä meinaa hermo revetä, kun sieltä roinalasta ei tahdo löytää haluamaansa asiaa.

Jos lähtisin itse taloa rakentamaan, niin panostaisin ehdottomasti säilytystiloihin. Ensinnäkin pitäisi olla riittävän iso vaatehuone, johon mahtuisi kerralla kaikki vaatteet, kengät, takit ja muut asusteet. Niissä komeroissa ei ole mitään järkeä, kun ne eivät toimi ollenkaan vaatteiden säilytyksessä. Toisekseen pitäisi olla sellainen varastotila, johon saa laitettua työkalut, harrastusvälineet, mielellään polkupyöräkin ja mitä kaikkea muuta sitä nyt sattuu olemaankaan. Vielä parempi olisi, jos varastotilan yhteyteen saisi tehtyä jonkinlaisen työpajan tai harrastetilan, jossa voisi rassata ja rakennella kaikenlaista. Niin ja ulos vielä jonkinlainen tila, jonne voisi tunkea lapiot, kottikärryn, ruohonleikkurin, haravat ja sen sellaiset puutarhanhoitovälineet.

Ainahan sitä haaveilla voi mutta toteutuuko ne sitten milloinkaan...

6 kommenttia:

Hehkuvainen kirjoitti...

Varastotilat on tärkeitä. Pitää löytää asunto jossa niitä on. Tai sitten pitää määritellä "olohuone" uudestaan. :P

Ihmisillä on todella paljon tavaraa. Minullakin on. On hirmu kätevää, että on kylmä kellaritila ja pihavarasto ja vintti ja jonkin verran lämmintäkin tilaa elellä. Mutta ajattelen kyllä niinkin että koti on koti ja tavarat katsotaan sitten sen mukaan mitä kotiin mahtuu.

Urpo Turpo kirjoitti...

Niin, minun varmaan pitäisi määritellä tämän nykyisen pikku kopin "olohuone" uudestaan...

Mutta se on hyvä, jos on tilaa. Tuollaiseen kylmään kellariin voisi vaikka säilöä koko talven perunat ja porkkanat. *kateellinen*

Hehkuvainen kirjoitti...

Ei sinne mahdu perunat ja porkkanat, kun siellä on miehen oluet ja siiderit.

Urpo Turpo kirjoitti...

Sinun pitäisi laittaa se cthulhu sinne kellariin vähäksi aikaa piiloon. Ehkä ne juomat vähenisivät sitten pikkuhiljaa.

Hehkuvainen kirjoitti...

Alkoholisoitunut Suuri Muinainen! Se tästä nyt vielä puuttuisi!

Urpo Turpo kirjoitti...

:D