25.5.2016

Mehu loppu

Poikkeuksellisesti jouduin juoksentelemaan tänään kaupungilla töiden jälkeen, kun etsin hajoamaisillaan olevalle tavaralle korvaajaa. Ensimmäisessä liikkeessä ei ollut haluttua tavaraa varastossa mutta vastaavaa mutta luultavasti huonompilaatuista olisi ollut tarjolla. Vähän aikaa tuskailua ja pähkäilyä mutta päätin kokeilla vielä toisesta paikasta. Siellä sitten onnisti, kun haluttua tuotetta oli saatavilla, niin ei muuta kun kassan kautta ulos. Oli taas niin rasittava reissu, että en halua vähään aikaan mitään samanlaista härdelliä.

No mitäs ihmeellistä tuossa, voisi joku ajatella. Minulta tuo vei mehut hyvin vähiin. Ei niinkään fyysisesti mutta henkisesti. Kun sitä on tällainen kaavoihinsa kangistunut introvertti, niin kaikenlainen normaalista poikkeava vie energiat vähiin aika äkkiä. Tässä tapauksessa liikkeet, joissa kävin, olivat minulle ennestään tuntemattomia. Siihen vielä päälle uudet ihmiset, eri vaihtoehtojen vertailua, miettimistä ja tuskailua, niin alkaa olla jo tarpeeksi. Vaikka tuosta on kulunut aikaa jo useampi tunti, niin vieläkin tuntuu rasittavalle. Tekisi vain mieli koomata ja olla nollat taulussa, että saisi energiatasoja paremmin nousuun.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletko muuten törmännyt sellaiseen termiin kuin erityisherkkä? Kannattaa googlata, vaikka se onkin taas vähän sellainen muotidiagnoosi tällä hetkellä. Tuli vaan mieleen tämän ja tuon hajusteärsytyksen luettuani.

Erityisherkille on kuitenkin omia foorumeitaan, ehkäpä sieltä voisi löytyä muutenkin samanhenkistä seuraa.

-Noomi

Urpo Turpo kirjoitti...

Joo, olen törmännyt tuohon termiin. Sen vain olen huomannut, että kaikista noista eri diagnooseista löytyy muutamia omaan persoonaan sopivia juttuja mutta loput on sitten mitä on. Ehkä juuri sen takia en nykyään enää jaksa edes lotkauttaa korvaanikaan noille asioille.