4.10.2015

Pimeässä

Perjainta piti töiden jälkeen lähteä viettämään viikonloppua kotonakotona vanhempien luona, koska oli asioita hoidettavana. Olisihan se pitänyt suosiolla arvata, että kun edellisenä päivänä (to:na) varoiteltiin myräkästä, niin sähkökatkoja olisi luultavasti tiedossa. Ja kuinka ollakaan, kello puoli kuuden aikaan pimeys saapui. Tai ei oikea pimeys, kun ulkona oli vielä valoisaa, mutta sähkökynttilöistä sammui tuli. Ja pimeys kesti. Muutamaan kertaan yrittivät laittaa sähköjä päälle mutta eipä onnistunut. Otin sattumalta työpuhelimeni matkaan ja sillä tuli kurkittua sähköyhtiön häiriökartalta tilannetietoja (hei, jotain hyötyä siitä kalikasta!) ja eipä se kovin ilahduttavalta näyttänyt, kun kartalla oli joka paikassa punaisenaan sähköttömiä paikkoja. Ihan hetkeen ne sähköt tuskin tulisivat tuollaisessa tilanteessa, joten siinäpä se meni sitten loppuilta pimeässä möllöttäessä. Samapa tuo oli jo kömpiä ennen yhdeksään sänkyyn nukkummaan, kun ei ollut mitään tekemistä. Tai vaikka olisikin ollut, niin ei siinä otsalampun himmeässä valossa olisi kuitenkaan saanut mitään aikaan.

Siinä unen tuloa odotellessa sitä tuli ajateltua tätäkin tilannetta ja verrattua sitä entisaikaan. Ennen Wanhaan isovanhempien nuoruudessa se on ollut normaalia, että illat on eletty pimeässä päreen valossa puhdetöitä puuhastellen. Nykyaikana taas kun kaikki toimii sähköllä, niin eipä sitä oikein pysty mitään tekemään... Ellei nyt sitten halua vuolla puukolla intistä tuttuja leiridildoja kynttilän valossa. Juuei, lautapelejä olisi ollut kotona kaappi täynnä mutta eipä niitäkään ole itsekseen oikein innostavaa pelata.

Toisaalta tuollaisissa tilanteissa minulle tulee mieleen aina yksi asia mitä voisi tehdä, mutta eipä sekään ole minulle vaihtoehto. Jos olisi parisuhteessa, niin sähkökatkon aikaan voisi ihan hyvin keskittyä sängyllä pimeässä makoillessa toisen hiplaamiseen, kun mitään muita häiriötekijöitä ei olisi ympärillä. Ensin voisi näykkäistä kaulasta ja niskasta, sen jälkeen vaikka vähän rintojen vaivausta ja puristelua, nännien pyörittelemistä ja vääntämistä yms. asioita, joista allekirjoittanut voi vain haaveilla.

No mutta kuitenkin, seuraavan aamun valjetessa oli sentään sähköt jo tulleet takaisin, niin ei onneksi tarvinnut enää tunnelmoida kynttilän valossa aamupaskaa pönttöön. Mitään puita ei kaatunut tai muutakaan vahinkoa ollut tapahtunut vaikka illan aikana tuuli ajoittain kovastikin, joten melko vähäisillä ongelmilla tuostakin myrskystä selvittiin.

2 kommenttia:

Hehkuvainen kirjoitti...

Pitäisi ostaa sellainen veivattava radio. Ihan tosi, oon miettinyt sellaista. Voisi sitten pimeässä veivailla, kun ei näkisi tehdä käsitöitäkään (dildoja tai muitakaan tarvekaluja).

Eikös se jossain ole tutkittu ja todistettukin, että pitkät sähkökatkot näkyvät syntyvyystilastoissa...? En ole kyllä varma, mutta sellainen muistikuva mulla on. Voisin kuvitella että kesäiset sähkökatkot eivät vaikuta niin paljoa, kun luonnonvaloa riittää.

Urpo Turpo kirjoitti...

Tuollaiset ilman ulkoista sähköä toimivat vekottimet (kuten tuo radio) olisivat kyllä erittäin hyödyllisiä näitä pitkiä sähkökatkoja silmällä pitäen. Että hyväksyvä nyökkäys täältä kampiradion ostolle. :) Minulla on sellainen veivattava tai ihmeellisesti runklattava taskulamppu, jonka pitäisi toimia myös ilman pattereita. Ei se kyllä mikään kovin ihmeellinen ole, sellainen viiden sentin idän ihme, jolla on lähinnä vain propaganda-arvoa, kun sain sen joskus yhden yrityksen koulutustilaisuudessa.

Enpä ole tainnut kuulla tuosta sähkökatkojen vaikutuksesta syntyvyystilastoihin. Saattaahan se olla hyvinkin mahdollista, että ne korreloivat jotenkin keskenään. Jos kerta minulla tulee tuollaiset perversiot mieleen sähkökatkon aikana, niin miksi ei myös muillakin ihmisillä.