2.6.2015

Harmaan eri sävyjä

Katselin viikonloppuna elokuvaa Fifty Shades Of Grey. En kyllä ihmettelekään miksi IMDB:ssä elokuvan arvosana pyörii jossain neljän paikkeilla. Heti alusta juoni ja kerronta tuntui niin tönkköiseltä, että mietin jo vähän aikaa, että lopetanko katsomisen heti alkuunsa ja teen jotakin muuta. Katsoin kuitenkin loppuun asti, kun oli tullut aloitettua. Vaikka elokuva muuten oli aika kökkö, niin sinkkumiehenä täytyy elokuvalle antaa plussaa tisseistä ja perseestä. Perse oli ihan ok (pyöreyttä olisi voinut enemmän olla) mutta tissit oli kyllä hieman liian pienet minun makuuni.

Siinä elokuvaa katsellessa tuli mieleen yksi aihe mistä olin aikonut kirjoittaa joskus tänne mutta on näköjään lahjaakkasti unohtunut sekin. Elokuva toi mieleeni sen, että elokuvan/tv-ohjelman toimivuus rippuu aika paljon näyttelijöistä. Tässä kuvassa tämä miespääosan esittäjä (Jamie Dornan) ei oikein istunut tähän rooliin, jokin siinä vain tökki vastaan. Kummallista kyllä, sarjassa The Fall tämä samainen näyttelijä istui rooliinsa kuin nyrkki silmään. Sivuhuomautuksena voi sanoa, että tuo sarja on katsomisen arvoinen.

Toinen vastaavanlainen tapaus, josta oli aikomus kirjoittaa jo kauemman aikaa sitten, oli sarjoissa 24 ja Battlestar Galactica näytellyt Katee Sackhoff. Näin ensimmäisenä noista tuon kakkosenelosen kahdeksannen kauden, jossa Kati Säkki esiintyi. Silloin tuli mieleen, että ei herranjestas tämä näyttelijä ei istu tähän rooliin ollenkaan. Teki mieli ärjyä jo silloin, että heittäkää pellolle tämä ämmä tästä sarjasta, niin ärsyttävältä se silloin tuntui. BSG:tä katselin puolestaan sen jälkeen, kun tuo 24 oli jo loppunut mutta tv:ssähän ne menivät juuri toisinpäin eli 24:n 8. kausi tuli vasta BSG:n loppumisen jälkeen. No mutta kuitenkin, BSG:ssä tämä naikkonen sopi rooliin kuin jalka paskaan. Hieman jopa huvitti katsoessa, että miten paljon eroa näyttelijällä voi olla kahdessa eri sarjassa.

Tv-sarjoista puheenollen, satuin näkemään töllöttimestä mainoksen (ja on tainnut netissäkin olla), että tulevana viikonloppuna Avalla alkaa sarja nimeltään The Affair. Minun mielestä sarja on hyvä ja odottelen innolla toista kautta. Sarjassa on jännästi kerrottu samaa tarinaa kahden eri henkilön näkökulmasta. Ehkä juuri siinä on tuon sarjan suola, että ihmiset voivat kokea samat asiat hieman eri tavoin. Kannattaa katsella, jos tuollainen "ihmissuhdehömppä" kiinnostaa.

Ei kommentteja: