23.10.2014

Unta urakalla

Työpaikalla eilen yrpi taas niin vietävästi. Teki mieli hieman "paiskia töitä" Fingerporin tapaan. Siinä turhautuneena on tullut välillä mietittyä, että mitäköhän kollegat mahtaisivat sanoa, jos huoneestani lentäisi pari mappia käytävän seinään. Saattaisivat luultavasti yllättyä, kun muuten olen niin rauhallinen ja hiljainen. Noh, ehkäpä joku päivä päästän höyryjä ulos...

Töistä puheenollen, oli sähköpostiin tullut Oikotieltä joku viesti, jossa oli linkki uratestiin. Teinpähän huvikseni ja tällaista tuli ulos:

Uratestin pikatulokset: TOP 3 ammattiasi

Näiden kolmen ammattinimikkeen edustajissa on eniten sinun kaltaisiasi henkilöitä.

1. Koneenkäyttäjä
2. Taksinkuljettaja
3. Postinkantaja


Postinkantajan työ saattaisi minusta olla melko puuduttavaa. Taksinkuljettajana oloa luultavasti inhoaisin siksi, koska siinä joutuu olemaan tekemisissä muiden ihmisten kanssa. Sen sijaan koneenkäyttäjäksi minusta saattaisi olla. Tykkään, jos saan ajella erilaisilla pärpättimillä. Tosin ajokin pitää olla jollain tapaa työkonemainen. Esim. pelkkä tavallinen auto ei vielä oikein kovin suuria intohimoja minussa herätä, kun taas esim. traktoria saatan ajaa mielelläni. Kerran olen saanut kokeilla sellaista mini-/kukkapenkkikaivuria muutaman kuopaisun verran. Arvaapa kahdesti oliko suu muikeana sen jälkeen. 8)

Toissa yö/aamu oli hieman poikkeuksellinen. Näin peräti kolmea erilaista unta. Yhdessä unessa koira yritti hyökätä päälleni, toisessa unessa olin eräässä tietokonepelissä (sota- sellaisessa) sisällä ja yritin piileskellä puskassa ja samalla ammuskella sieltä vihollisia. Kolmannessa unessa puolestaan olin työhaastattelussa, joka sekin tuntui menevän heti kättelyssä aivan keturalleen. Erikoista tästä tekee sen, että näin nämä kaikki unet puolentoista tunnin sisällä. Heräsin aika aamulla vessatarpeille ja painun sen jälkeen takaisin sänkyyn. Nukahdin ja nukuin sen puolitoista tuntia ja sinä aikana näin kaikki nuo unet. Normaalisti hyvä, että muistan yhtään unistani mutta nyt niitä tuli urakalla putkeen ihan kolme kappaletta. Eikun hei... Näinhän minä vielä neljättäkin unta! Palloilin jonkin kaupungin (en tunnistanut paikkaa) jossain torilla ja yritin löytää jotakin kojua, jossa olisivat myyneet työtakkeja. Samalla kaupunkireissulla näin myös roskakorin, joka oli tungettu täyteen karkkipusseja. Otin muutaman pussin matkaani ja lähdin etsimään paikkaa minne olisin voinut maksaa ottamistani nameista...

Eli ööh... Tosi kummallisia nämä unet. Pitäisiköhän tässä olla hieman huolissaan omasta pääkopastaan...? 8|

15 kommenttia:

Nollavaimo kirjoitti...

Mitäh ?!? Missä on kalatalousneuvoja ?!!!

:D

Noomi kirjoitti...

Hei - itse tajusin tänään nähneeni unta Jetro-kiinteistövälittäjästä. Se oli muka jättänyt mulle soittopyynnön työmeiliin, koska ne olisi halunnut mut mukaan johonkin sen tv-projektiin liittyvään asuntohommeliin, siinä olisi ilmeisesti ollut mukana joku blondi naispuolinen kiinteistövälittäjäkin... Ihmettelin, että miten ne nyt minua lähestyy ja mikä se juttu oikein oli. Tulin siihen tulokseen, että se oli roskapostia:D

Joten kyllä tässä kaikenlaisia unia näkee itse kukin....

P.S. Metsäkoneenkuljettajan ammattihan voisi sopia sinulle? Saa olla yksin, työ on kuitenkin aika haastavaa sen laitteen hallitsemin kannalta ja tulee selvää jälkeä kun vaan jaksaa tehdä sen mitä pitää. Niiden työllistymistilanteesta en kyllä tiedä...

Hehkuvainen kirjoitti...

Työtestit on hauskoja. Oon kerran tehnyt sellaisen oikein ammatinvalintapsykologin luona. Mun TOP 3 siinä oli - ja nyt Nollavaimo tarkkana:

1. Kalatalousneuvoja
2. Lihanleikkaaja
3. Lattianpäällystäjä

Ja silti minusta tuli kirjanpitäjä.

En olisi huolissani tuollaisesta unimaailmasta, vaikuttaa ihan täysjärkiseltä. Vielä aamulla muistin mitä unia itse näin viime yönä, nyt on muistikuvat jo karanneet mielestä. Ensi yönä uudet kuvat!

Hehkuvainen kirjoitti...

Ohhoh, hävisköhän miun kommenttini jonnekin kadotukseen... luultavasti. Whiuuuuh! (Katoavan kommentin ääni.)

Urpo Turpo kirjoitti...

NV: kalatalousneuvoja? Mikä hiivatin kalatalousneuvoja?! :)

NT: Joo, ehdottomasti oli roskapostia. ;)

Metsäkoneenkuljettaja... Nojaa... Entiedäehkänjääh... Siinä mielessä se olisi kivaa, kun saisi puuhastella ison koneen kanssa mutta kun sillä kolikolla on toinen puoli, niin se ei oikein innosta.

No mitvit... kommenttia pukkaa kesken kommenttien kirjoittamisen.

MPIP: Ahaa, siis tämä kalatalousneuvoja. :)

No fffuuuu.... Lisää kommenttia.

MPIP: Ei tainnut hävitä, tuossa se näyttää olevan. :D

Hehkuvainen kirjoitti...

MPIP?
Melkein reaaliaikaista kommentinvaihtoa O_o! Tsätti!

Eka kommenttini tuntui jotenkin sujahtavan epänormaaliin tapaan eteenpäin, mutta oli se sittenkin ok. Tai siis tuli perille, ookoudesta ei niin takeita. Jänniä nämä välillä.

Noomi kirjoitti...

Good point tuosta metsäkoneenkuljettajasta. Vähän brutaalia jälkeähän siitä syntyy. Siinä menee todella kauan, ennenkuin se maasto siitä toipuu sen koneen jäljiltä. (Jos toipuu).

Kalatalousneuvoja oli kyllä paras.

Minä taisin aikoinaan yläasteella saada ammatinvalintatestistä teurastajan... :D

Urpo Turpo kirjoitti...

MPIP: MansenPikku...
Jänniä tosiaan nämä kommenttihommat, välillä kirjoitelmat häviää ja välillä ne onnistuu.

NT: Teurastaja... Siinäpä vasta brutaali ammatti olisi ollut. :D

Nollavaimo kirjoitti...

Käypä lukemassa mun blogista 1.2.2013 postaus. Mä nauroin taas kippurassa, kun luin ne kommentit. :)

Urpo Turpo kirjoitti...

Nojoo, kieltämättä monta kalatalousneuvojaa oli. :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Ah, se :D.

Edelliseen postaukseen viitaten: kalsarit on otettu täälläkin käyttöön.

Urpo Turpo kirjoitti...

Kalsareille on kyllä nyt käyttöä näin tuulisella kelillä.

Noomi kirjoitti...

UT: toisaalta, olen kotoisin maatalosta, joten ehkä toi teurastaja ammattina ei sittenkään ollut niin kaukaa haettu:D Kertonee kuitenkin jotain mun ja muiden luonne-eroista, kun minä sain teurastajan ja muut kalatalousneuvojia:D:D:D Eikös se halloweenkin ole tässä ihan kohta hoodeilla....

Urpo Turpo kirjoitti...

Olisiko mahdollisesti niin, että kalatalousneuvojat ovat avuliaita, kun taas teurastajat tekevät niin kuin itse haluavat... ;)

Noomi kirjoitti...

Hahaa - jotain perää tuossa saattaa olla:D Olen kyllä hyvin avuliaskin kun sille päälle satun, mutta kieltämättä kalatalousneuvojaksi aivan liian suoraviivainen ja kärsimätön. Pää pois ja menoks.