12.8.2014

Päätä näreeseen

Kävin kesälomalla hoitamassa pikkuasioita vanhassa opiskelukaupungissani. Ja täytyy kyllä sanoa, että koti on siellä missä mieli on. Kaupungilla kävellessä tuntui tutulle ja tuntui tosiaan kuin kotonaan olisi ollut. Vaikka olen asunut jo useamman vuoden täällä nykyisessä asuinpaikassa, niin en pidä tätä ollenkaan kotipaikkakuntanani. Täällä ollessa on koko aika sellainen olo, että olen vain täällä "käymässä" töiden takia.

Lomalla tuli jälleen kerran iskettyä päätään nettideittailun puuhun. Ehkä tämänkertaisen voisi ottaa voittona eikä niinkään tappiona. Lueskelin yhtä naisen jättämää ilmoitusta ja jotenkin se poikkesi muista edukseen. Vaikka en kokenut kuuluvani haun kohderyhmään, niin laitoin silti viestiä. Mainitsin muutamalla sanalla vain jotakin, että ilmoitus sai minut hyvälle tuulelle, toivotin onnea seuranhakuun jne. Joskus parin päivän päästä postilaatikkoa tarkistaessa olin saanut vastauksen tältä ilmoittajalta. Eipä siinä muuta ollut kuin, että kiitteli tsempistä ja toivotti myös minulla onnea. Mitä nyt lyhyestä viestistä oli tulkittavissa, niin vaikutti ehkä hieman yllättyneeltä.

Kun laskee nyt tämän ja vuoden alkupuolelta toisen tapauksen, niin tässähän on ihan kerrassaan putki menossa. Jo kerrassaan kahteen lähettettyyn viestiin on tullut vastaus takaisin eli prosentit ovat olleet huimat 100 %! Jipiii...

4 kommenttia:

Hehkuvainen kirjoitti...

Tuollainen vastausprosentti on kyllä jo melkoinen "suksee". Ehkä olisi vielä vaikuttavampaa jos lähetettyjä viestejä olisi hiukan enemmän.

Edellisen postauksen kommenteissa oli paljon puhetta hiustyylin tärkeydestä. Ulkonäkö on ihmisen pariutumisessa todella tärkeä asia, luultavasti tärkeämpi ja syvemmälle alitajuntaan koodattu kuin moni haluaisi uskoa. Siksi kirjoittamiseen perustuva nettideittailujuttu voi lupaavasta alustaan huolimatta tyssätä, jos toisen kuva ei miellytä.

Nettideittaillessa ihminen joutuu luultavasti useammin kohtaamaan ulkonäköperusteista torjuntaa kuin pelkästään livenä ihmisiä tapaileva toverinsa. Kirjoittamisen aloittaminen kun on helppoa ja moni vaikuttaa tekstin perusteella sopivalta. Kynnys on matala, joten kontakteja tulee ehkä enemmän ennen kuin naamaa tarvitsee näyttää.

Kun taas livenä harva edes lähestyy ihmistä, jonka ulkonäkö ei miellytä. Tilanne ei useinkaan edes etene niin pitkälle, että tulisi tarvetta torjunnalle. Kynnys kontaktiin on korkeampi, joten lähestyjä on enemmän tosissaan kuin netissä. Ulkonäkö on selvillä alusta asti joten sen ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä.

Tämä on hatarahko teoriani, mahdatko olla samaa mieltä?

Urpo Turpo kirjoitti...

Ei tuo nyt minusta mikään hatarahko teoria ole, ihan tuo on tullut huomattua käytännössä.

Sehän tässä nettideittailussa on vähän hanurista, kun ulkonäkö on mitä on, niin kuvaansa ei huvita laittaa näkyviin (+ lisäksi se vain tuntuu niin nololle pistää pärstäänsä näkyviin mihinkään deittihommeliin ja vielä toinen lisä+ siitä, että mitä sekin kertoo, jos sama pärstä on vuosikaudet siellä treffipalstalla). Ja kun ei sitten ole sitä kuvaa, niin hommat lässähtää viimeistään siinä kuvan lähettämisen jälkeen.

Hehkuvainen kirjoitti...

Tossa on pointti. Mutta: jos siellä deittipalstalla joku näkee että sun naama on siellä vuosikaudet, niin eipä ole ehkä hänelläkään sitten varaa huomautella/pöyristyä siitä...?

Urpo Turpo kirjoitti...

No, niin, noh... Onhan se kieltämättä kyllä noinkin.