22.11.2013

Vieraassa sängyssä

Viikolla nukuin (tai paremminkin yritin nukkua) erinäisistä syistä johtuen minulle vieraassa sängyssä. Meni koko touhu sellaiseksi pyörimiseksi ja painimiseksi, ettei varsinaisesta nukkumisesta voi oikein puhua. En osaa nukkua vieraissa paikoissa juuri ollenkaan. Hyvässä tapauksessa saan nukuttua ehkä sen viitisen tuntia mutta normi on alle sen. Saatan nukahtaa ihan nopeastikin sänkyyn menon jälkeen mutta saatan herätä yöllä joskus kahden kolmen aikaan ilman mitään erityisempää syytä. Sen jälkeen on sitten turha kuvitellakaan saavansa enää unen päästä kiinni.

Muistan hyvin ensimmäisen yön, kun olin muuttanut tähän nykyiseen asuntooni. Vaikka olin käynyt asunnossa muuttopuuhien takia useampana päivänä ja näin asunto oli tullut minulle tutuksi, niin siltikään en tuona ensimmäisenä yönä saanut nukutuksi. Muistan kuunnelleeni yöllä valvoessa jääkaapin hurinaa. Silloin se tuntui niin kovaääniseltä mutta siihenkin on jo tottunut. Nopeasti tuo uutuuden outous kuitenkin hävisi ja nukkuminen alkoi olla parempaa.

Ja nyt kun palasin tuolta matkalta, niin ai että se oli mukava seuraavana iltana käydä omaan tuttuun sänkyyn. Parina seuraavana yönä nukuinkin sitten tavallista pitempään pois näitä univelkoja.

Ei kommentteja: