27.10.2019

Lokakuun lyhyet

Se on kohta taas lokakuu loppu ja marraskuu aluillaan. Vähän tuntuu sille, että on mennyt taas koko syksy jotenkin yleisen ketutuksen ja kyrsimyksen merkeissä. Eniten sitä on ehkä kertynyt töiden takia mutta siviilipuolellakin jotkin asiat nyppivät. Suoraan sanottuna alkaa olla jo kosmisissa sfääreissä vitutus siitä, että en ole löytänyt sitä ostettavaa omakotitaloa ja en ole tyytyväinen näihin nykyisiin asuinoloihin.

Vähän kuulumisia taas työpaikaltakin. Pari kuukautta sitten jupisin työpaikan touhuista ja siitä, kun ovi on käynyt henkilöstön osalta ulospäin. Tuon jälkeen on taas tullut pari lähtijää lisää. Toinen lähti jo ja toinen lähtee pian. Enkä ole työpaikanvaihtoajatuksineni kanssa yksin tuolla. Eräs kollega tuli kysymään apua yhteen asiaan, johon en kuitenkaan osannut mitään apuja antaa. Tuo oli sellainen asia, jota joutuu tekemään useasti mutta nyt paska ohjelma teki aivan omiaan ja edes ohjelman ohjeestakaan ei ollut mitään apua. Vaikka teki kuten normaalisti on tehty, niin homma kusi allensa. Siinä kollegan kanssa asiaa ihmetellessä ja jutustellessa kävi ilmi, että onpa hänkin miettinyt jo viimeisen vuoden ajan vaihtoa pois näistä hommista.

Keksi tähänkään blogiinkaan enää mitään muuta kirjoittamisen aihetta kuin nämä toistuvat avautumiset näistä samoista paskoista asioista.

8 kommenttia:

Hehkuvainen kirjoitti...

Olikos sulla jo annettuna jollekin välittäjälle toimeksianto etsiä sulle se talo? Että pääsisit näkemään millaista tavaraa saa ns. tiskin alta.

(Esitän kysymyksen siitä huolimatta että tiedän jo vastauksen.)

Tervetuloa talviaikaan ja matkalle kohti pimeyttä!

Urpo Turpo kirjoitti...

Jos kerta tiedät vastauksen, niin mitäpä tuota suotta toistamaan. ;)

Kerran juttelin välittäjän kanssa, niin eipä ainakaan sillä välittäjällä tuntunut olevan tiskin alla myytäviä kohteita piilossa. Kuulemma pistäävät heti ilmoitusta nettiin, kun saavat myyntitoimeksiannon tehtyä. Tiedä sitten, jos olisi se ostotoimeksianto, niin tarjoaisivatko välissä ennen julkista myyntiä. Tosin veikkaan, että saattaisi olla kovin nihkeää tuotakin kautta se etsiminen. Saisi tehdä toimeksiantoja melkein jokaisen välittäjän kanssa.

Hehkuvainen kirjoitti...

Totta kai ne juuri niin tekee, että tiedossa oleville ostajaehdokkaille antavat tietoa vapaista asunnoista jo ennen kuin niitä laitetaan mihinkään julkisesti esille (jos siis sopii ostajan hakuun se kohde). Siinä säästyy kaikkien aikaa. Ja välittäjiähän onneksi on moneen junaan; jos ei yhdellä ole kontakteja tai kohteita, niin jollain kyllä on. Tai jos ei ole sillä hetkellä, niin tulee kyllä.

Urpo Turpo kirjoitti...

Mutta ei siinä säästy ainakaan minun rahat.

Hehkuvainen kirjoitti...

Niin no jos tekee virallisen ostotoimeksiannon niin sittenhän siinä varmaan joutuu maksumieheksi, mutta jos silleen epävirallisesti tekee itsensä tykö välittäjille niin eihän siitä mitään maksamaan joudu. Kyselee kohteista ja käy näytöillä, toteaa että jaa ei tämä nyt ollut mun kohde mutta jos myyntiin tulee jotain missä täyttyvät kriteerit X, Y ja Z niin saa ilmoitella.

Urpo Turpo kirjoitti...

Niin jos menee tyrkyttämään itseään sinne näytöille. Eri asia sitten miten välittäjät suhtautuvat tuollaisiin tapauksiin.

Hehkuvainen kirjoitti...

Nehän on vaan riemuissaan kun niillä on ostajia tiedossa. Kiva ottaa myyntiinkin taloja jos tietää jo että joku ois kiinnostunut.

Urpo Turpo kirjoitti...

Niin niin.