15.9.2019

Reissaaminen on yliarvostettua

Heinäkuussa lomien aikaan Ylen sivuilla oli juttu matkustavaisista ihmisistä, siitä miten nykyään yhä useampi voi matkustaa sekä tietenkin matkustukseen liittyvistä ympäristönäkökohdista.

Matkustaminen on niin suuri osa länsimaalaista elämää, että sitä ei kyseenalaisteta. Se vain kuuluu asiaan.... – Heti, kun ihmisillä on tarpeeksi rahaa, he lähtevät matkustamaan. Maailmaa halutaan nähdä, koska se kuuluu elämäntapaan, Honkanen sanoo.

Ai, niinkö? Minulle on taidettu unohtaa kertoa tuosta... Mietin omia matkustamisiani kesäloman aikana ja taisi olla sellainen kesä, että en ole milloinkaan matkustanut niin vähän. Oli minulla yksi pitempi matka mutta sekään ei ollut mitään lomailua vaan kävin avittamassa yhtä sukulaista. Muuten en juuri liikahtanut minnekään. Jos tuota yhtä pitempää matkaa ei oteta huomioon, niin kaikkein kauimpana olin asuinpaikastani linnuntietä mitattuna 38 km:n päässä. Tosin tietä pitkin matkaa tuli n. 60 km mutkittelevaa reittiä pitkin mutta siltikin. En tainnut siis poistua loman aikana kotikuntani alueelta kuin tuon yhden kerran.

Minulle on paljon stressittömämpää olla kotona ja tuijotella vaikka kuusia tai katsoa jännityksellä ruohon kasvamista. Ei tarvitse miettiä, että missä nukun seuraavat yöt tai mistä saa syötävää, kaikki asiat on tutuilla paikoillaan ja mihinkään ei ole kiire. Että repikää vain siitä kaikki reissaajat.

2 kommenttia:

Hehkuvainen kirjoitti...

Amen.
Välillä olen aika jyrkästikin sitä mieltä, että reissaaminen "huvin vuoksi" (lainausmerkeissä koska en ymmärrä sitä huviksi) on ajan ja rahan järjetöntä tuhlaamista. Tulee väkisin mieleen että näiden jatkuvasti reissaavien ihmisten elämässä ei ole kaikki kohdallaan; mikä siinä omassa arjessa on niin kamalaa, että sitä pitää koko ajan paeta jonnekin?

Aamu on hyvä aloittaa tällaisilla kärkevillä mielipiteillä, käynnistyy hienosti. :D

Urpo Turpo kirjoitti...

Ehkäpä näillä reissaajilla "tyhjät tynnyrit kolisevat eniten" ja sen takia pitää lähteä jonnekin matkustelemaan, kun kotona ei uskalleta olla omien ajatuksien kanssa.

Ja näin illalla on hyvä jatkaa vielä kärkevimillä kommenteilla.