18.12.2013

Jännän äärellä

Viimeisen kuukauden tai parin aikana avaruusrintamalla on ollut aika monta mielenkiintoista uutista tai tapahtumaa. ISON-komeetta pyyhkäisi maapallon ja auringon ohi, kiinalaisten luotain laskeutui viime viikonloppuna kuun pinnalle, Hubblen teleskooppi havannoi Jupiterin Europa-kuussa olevan suihkulähteitä, Marsissa on mahdollisesti virtaavaa vettä ja lisäksi tuonne planeetalle on ollut puheissa tehdä miehitetty avaruuslento joskus tulevaisuudessa. Niin ja saattaahan se maailmankaikkeus joskus romahtaa valonnopeudella kasaan... Tai sitten ei.

Onhan nuo huomattavasti mielenkiintoisempia aiheita kuin vaikkapa tällä viikolla uutisissa olleet... Hmm... Mitähän siellä on ylipäätään edes ollut... Tässä sen näkee. Viimeisen viikon ajalta ei juurikaan muistu mieleen yhtään mitään uutista Suomesta tai maailmalta, joka oikeasti olisi jäänyt mieleen sen mielenkiintoisuuden takia. Suurin osa on tainnut olla sitä perusmössöä mihin ei kiinnitä juurikaan mitään huomiota. Tai niin, tuli minulle nyt mieleen, että olihan sitä jotain juttua tästä autoverotuksen uudistamisesta. Tuokin uutinen ehkä jäi parhaiten mieleen sen takia, että asiassa on kyseessä satelliittipaikannuspohjaisesta verotuksesta ja yksityisyyden suojasta. Eli teknistä asiaa ja varsinkin tuo yksityisyyden suoja on lähellä minun sydäntä. Näin sivuhuomautuksena mainitsen, että ainakin omasta mielestäni tuollainen paikannukseen perustuva verotus alkaa mennä jo liian pitkälle ja kohti valvonta- ja kyyläysyhteiskuntaa, josta ei hyvä heilu. Mutta niin, kaikenkaikkiaan nuo avaruusjutut kutittelevat sopivasti mielikuvitusta ja jäävät siksi paremmin mieleen. Tässä jää ihan sellainen odottava tunnelma, että mitäköhän jännää uutista sieltä seuraavaksi pukkaa esille...

3 kommenttia:

Hehkuvainen kirjoitti...

Julia Tukiainen on kuollut!!!!1! Viikon tärkein uutinen, joka läpäisi uutispaastoni suojamuurit :P.

Mää kuulin vähän aika sitten uutisista että Maahan on putoamassa avaruusromua satelliitista, joka tarkkailee avaruussäätä. Halusin välittömästi, että radiossa merisää korvattaisiin avaruussäällä. Olisi jännempi tiedote!

Noomi kirjoitti...

Näin jopa Ison-komeetan taivaalla paljain silmin ennenkuin se ehti osittain hajota avaruustomuksi. Tai mitä sille sitten ikinä kävikään...

Niin ja se satelliittipaikantaminen verotuksen mahdollistamiseksi... juu, tervetuloa Orwell. Tervemenoa yksilönvapaus.

Ja kyllä, juurikin yksityisten henkilöiden verotuksellahan saammekin tämän maan talouden tasapainoon ja varsinkin nousuun. Juuri oikea lääke talouden elvyttämiseen ja velkataakan fiksaamiseen. Kyllä kyllä. Kiristetään vaan yksittäisten ihmisten verotusta, kyllä sieltä aina jotain lypsettävää löytyy, mutta lisätään samaan aikaan julkisen sektorin menoja 50%:lla.

Tulee mieleen jotain juttuja historian huminoista feodaaliyhteiskunnista ja niin poispäin, mutta onneksi poliitikkomme eivät mitä ilmeisemmin lue historiaa, eivätkä ilmeisesti tule lukemaan sitä jatkossakaan, jos päivän uutisotsikkoja on uskominen:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288633829983.html

Rehellisesti sanottuna, alkaa oikeasti todella paljon huolestuttamaan tämä nykyinen kehitys.

Urpo Turpo kirjoitti...

Hehku:

Onneksi minä olen välttynyt tuolta uutiselta (tosin nyt minäkin tiedän, kiitos sinun :P). Ja kyllähän tuo avaruusssäätiedote saattaisi olla mielenkiintoisemman kuuloinen... "Huomenna tonttiin jytkähtää entinen satelliitti ja aurinko lähettää hiukkasmyrskyjä."

NT:

Sinällään vitsi koko tuo auton verotus. Ensin ajoneuvoveron piti olla vain "väliaikainen". Nyt puolestaan kun autot ovat kehittyneet vähäpäästöisempään suuntaan (lue: ajoneuvoveroista kertyvä summa pienentynyt), niin jostakin on taas revittävä lisää veroa, jotta voidaan hupuloida nekin veronmaksajien rahat turhan hallinnon pyörittämiseen.

Rehellisesti sanottuna, alkaa oikeasti todella paljon huolestuttamaan tämä nykyinen kehitys.

Jos elokuva nimeltään Idioluutio (Idiocracy) on vähänkään tuttu, niin elokuvalla ja nykymenon kehityksellä on nähtävissä (pelottavan) paljon yhteistä.